26 iunie, 2015

REPUBLICA ROMANIA

Motto propriu, insusit si asumat: unele lucruri nu se schimba niciodata, indiferent de contexte!

Azi in anul 2015 Romania este o tara capitalista, desi as fi preferat sa fie inca socialista (comunista) altceva decat azi.Azi rasfoiam hartile din google maps cu street view, mare greseala.Sa te uiti prin orasele tarilor Austria, Slovacia, e ca si cum m-as uita mult in viitor, desi eu sunt in prezent.
Ce putem schimba sa ajungem si noi ca ei?De unde putem porni?
Romanii in genere au o mentalitate gresita.Istoria nu ne-a ajutat, noi nu ne-am ajutat si timpul trece si reusim mereu sa ne pacalim ca altii sunt de vina si nu noi!
Incepand de la gunoaiele aruncate pe jos, pana la educatie, sanatate, politica, ori unde m-as uita, am o umbra de regret.Nu-i de mirare ca nici de ograda mea nu-mi place.
Sunt un bun patriot, dar mai presus de asta sunt un bun nationalist si in afara sa scriu, sa vin cu idei, nu stiu ce as mai putea face...
Cel mai simplu mod, este sa pleci din tara aceasta si sa adopti alta tara, dar cu ce costuri, cu ce efort, iti pierzi identitatea, neamurile, numai stii cine esti!
Timpul trece si imi dau seama, ca poporul roman este needucat, bolnav, sarac si acest cumul se rasfrange si asupra gandirii.
Dar, ce putem face totusi?
Azi nimic, maine sigur ceva, dar nu suficient, poimaine mai vedem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...