05 septembrie, 2015

CARE E CEA MAI BUNA ANVELOPA

Motto propriu, insusit si asumat: romanii sunt inventivi si risca in cunostinta de cauza!

La anul trebuie sa schimb anvelopele si incerc sa fac un mic calcul, cati bani am de dat.Tinand cont ca nu fac in 4-5 ani prea multi km, aleg anvelope de nivel mediu, gen Debica si daca cumpar de vara si de iarna, dar un total 1600 de lei, daca in 5 ani le schimb toamna, primavara mai dau 800 de lei, in total 2400 de lei.Dar stateam si ma gandeam, numai bine iau un Michelin all season  si dau in total 1200 de lei si numai sunt nevoit sa le schimb toamna-primavara si ies la jumatate de pret.
Nu este mai putin adevarat ca nu stau in munti, merg putini km si pot sa risc cu ele 5 ani, chiar si in conditiile in care eficacitatea lor la franare  fata de cele vara-iarna sunt de 90-80%!

PS: azi 25.10.2021 pot spune ca cauciucurile all season, ideal ar fi sa le tineti 3 ani, maxim 4, fiindca dupa 3 ani, nu prea mai tin franele ca lumea, asta cand ai logan, daca ai alta masina macar cu ABS poti tine 4 ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...