11 noiembrie, 2015

IMPLICATIILE COPILARIEI ASUPRA PERIOADEI DE MATURITATE

Motto propriu, insusit si asumat: perioada de copilarie, fundatia identitatii ulterioare!

Pornim de la un caz real.Un copil orfan, traieste intr-o institutie de stat in perioada de copilarie.Aceasta perioada, in care se formeaza personalitatea, aptitudinele si trairile emotionale, duc mai departe in viata de adult, toate frustarile, lipsurile din acea perioada.Mai exact, daca acel copil orfan nu a primit iubire, ajuns la perioada maturitatii nici nu poate oferi iubire, fiindca nu stie exact cum sa se manifeste si astfel trebuie sa inceapa un program de autoeducare care dureaza mult si in care rezultatele nu sunt foarte incurajatoare.
Prin extensie, putem deduce, ca daca copilul a trait o trauma emotionala, il va urmari toate viata, intr-un procent mai mare sau mai mic, depinde cat de puternic e ancorat in realitatea numita constiinta sinelui introvertit.
Orice lucru in lumea aceasta se poate indrepta mai tarziu, dar ai de platit un pret, care nu compenseaza timpul pierdut in acest rastimp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...