07 decembrie, 2015

ARTA FERICIRII LA OAMENII-CURCUBEU

Motto propriu, insusit si asumat:  acceptarea ipostazele diferite ale fericirii, creeaza premizele unei vieti implinite!

“Cred că scopul vieţii noastre este căutarea fericirii. E limpede. Fie că avem o religie sau nu, oricare ar fi aceasta, căutăm toţi ceva mai bun în viaţă. Prin urmare, cred că însăşi mişcarea vieţii noastre se îndreaptă spre fericire. Stabilindu-ne o anume disciplină interioară, putem trece printr-o transformare a propriei atitudini, a întregii noastre perspective asupra vieţii şi a modului în care o abordăm.”
Un lucru e sigur – fericirea, c...a şi tristeţea, vine dinlăuntru şi creşte înlăuntru, ca o fabuloasa plantă carnivoră.
Oamenii-curcubeu îşi escaladează imperturbabil muntele interior - un alpinist al propriului destin. Exteriorul e o închipuire. “A căuta vederea în afara propriului spirit/ Înseamnă a fi un orb bogat, care iese din casă în căutarea aurului.”
“În dragoste, celălalt dispare în noi, aşa cum noi dispărem în el, în aceeaşi mişcare. Nu mai există nici o proiecţie. Rămâne dragostea, nu pentru ceva sau cineva, ci dragostea pur si simplu”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...