18 octombrie, 2016

ROMANIA DESCHIDE CUTIA PANDOREI

Motto propriu, insusit si asumat: lucrurile odata exprimate si imprimate isi urmeaza cursul!

Conform teorie ferestrelor sparte, prin extensie, populatia care traieste intr-un mediu corupt, imoral, are tendinta pe termen lung de a se comporta la fel.
Privatizam utilitatile, platim prost sanatatea si educatia si rezultatele se vad cu ochiul liber.
Odata cu trecerea de la comunism la capitalism, odata cu trecerea de la cenzura la democratie, lucrurile nu au evoluat foarte mult. Cutia Pandorei a existat in comunism, exista si in capitalism, sub o forma cameleonica.
Azi nu par sa existe solutii pentru iesirea din criza, eu ca publicist, individual, pot trai intr-o bula de aer ideala, intr-un mediu sanatos prin perceptia mea despre ce inseamna libertate, optimism si speranta!


16 octombrie, 2016

ARIPI DE LICURICI

Motto propriu, insusit si asumat: cand e timpul sa stralucesti, fii cel mai luminos!

Fiecare om e diferit si percepe viata in alte culori.Pentru unii a straluci, inseamna sa fie ei insusi!
Aripi de licurici e o extensie a privirii mele, cand peste ani, previzualizez efortul meu de azi.
Cea mai grea lupta, e cea cu tine insuti.
Ce mai greu lucru, este sa faci ceea ce nu iti place.
Cel mai important lucru e sa-ti mentii echilibru, sa fii aproape de lupul alb si sa ignori lupul negru, iar daca nu poti face asta, sa inveti ce inseamna, compasiunea, iubirea si umilinta, sa iesi la liman.
Cel mai ciudat lucru e sa aproximezi limitele universului.
Universul si serendipitatea sunt reperele anonime ale vietii de dincolo.
Aripi de licurici e drumul catre adevar.Intr-un timp in care reperele sunt deformate si viata pare un vis, e timpul sa stralucesti sa fii luminos, fiindca altceva nu ti-a mai ramas nimic de facut...

08 octombrie, 2016

CETAVICH - VIATA SI MISTERELE EI


0.     Preambul

Cetavich este un nume propriu, nascut si murit anonim, dar in acelasi timp poate reprezenta cumulat existenta tuturor oamenilor de pe aceasta planeta denumita Pamant prin constiinta insumata a lor.

1.     Amor – o lipsa de repere

Ne nastem si murim sub auspiciile acelorasi date lipsa.Atat intrarile cat iesirile noastre au lipsuri de repere.Astfel inceputul si sfarsitul nostru e contopit in mister si lasa loc speculatiilor copilaresti care isi pun amprenta in timp asupra neputintei noastre omenesti de a accepta viata ca pe un joc al incertitudinii.

  
2.     Evolutia


Evolutia noastra este un efort sustinut de generatii intregi.Punctual suntem amprentati de arborele genealogic care ne ghideaza spre un model al fericirii.

Intr-un sistem dual, aparentele sunt iluzii si perceptia este una formala, astfel si viata noastra sufera prin lipsa fundatiei identitatii incipiente.

3.     Chintesenta vietii

Fiecare zi din viata noastra e doar o lectie, fara greseli, doar lectii care ne ghideaza spre nivelul urmator.

Nu exista trecut, prezent si viitor, asa cum nu exista reper pentru inceputul si sfarsitul nostru.

Perceptia infinitului care poate fi anticipata deopotriva corect sau gresit , poate fi asimilata ca repere pentru inceput si sfarsit.

Viata inseamna sa accepti lucrurile asa cum sunt, sa iubesti, sa fii fericit si sa te pregatesti pentru urmatoarea provocare care poate fi chiar infinitul.


EVOLUTIA - UN MODEL MATEMATIC AL GENELOR

Motto propriu, insusit si asumat: evoluam exponential in lipsa reperelor si liniar prin extensia genelor!

Orice om de pe aceasta planeta evolueaza dupa un model al inaintasilor care iau manipulat perceptia, subconstientul.Suntem o extensie a lor.
Fiecare caramida asezata pe temelie, va fi o radacina de pe care poti sa avansezi in viitor.
Identitatea noastra viitoare, este un cumul de factori adunati printre visele noastre, genele noastre si contextul evenimentelor care ne distorsioneaza drumul catre serendipitate.
Evolutia este un efort de echipa a arborelui genealogic si prevede munca unor intregi generatii pentru temelia identitatii viitoare.


UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...