04 octombrie, 2018

POVESTI DESPRE OAMENI MARI

Cand copii devin barbati, baloanele de sapun devin stropi de roua vulcanica!

Toti am fost copii la un moment dat si jocurile ne-au ocupat cam tot timpul.Dar, stii acele jocuri inocente, sincere, captivante, care aduceau un strop de bucurie in suflet si nu numai!
Dar timpul trece, copii devin oameni mari, maturi, vaccinati, care se joaca in continuare, dar cu altfel de jucarii, cu alte nuante, texte, mimica...totul devine un cosmar.
Fetele oamenilor devin masti ale egoismului, mandriei, frustarii, jucariile sunt pe masura viselor, o masina mai scumpa, o sotie cu silicoane, doua amante, trei copii din flori, iar evolutia vizeaza toate reperele posibile, de la un trup scupltat, un timbru vocal educat, la carisma, totul este invatat la cursurile de dezvoltare personala sau din experienta vietii de la periferia orasului.
Dar eu...eu nu sunt asa, e adevarat ca am uitat de simpaticele baloane de sapun, acum sunt jucator care joaca la ultimul nivel, cel in care stropii de roua vulcanica te aduc, cat mai aproape de marginile dusmanoase ale eterului depersonalizat!

Un comentariu:

  1. Inocenta este în noi, ca un dar divin, pe care însă îl uitam deseori intr-un colt de suflet...
    Plini de contraste, ne oglindim simplitatea din noI în abstractul existentei...

    RăspundețiȘtergere

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...