31 ianuarie, 2011

UN VIS INTR-UN LABIRINT

Motto: “Am avut o viziune intr-un vis, dar totul era o minciuna”.
Atunci cand nu ne putem exprima, ne jucam cu cuvintele, folosim metafore, substraturi, coduri si apoi totul are un sens si e usor de identificat.
Pentru a intelege mai bine, ce am vrut sa zic, luati aminte mai jos:

viziune -- reprezentare imaginara a unor lucruri ireale, ca produs al unei stari patologice a psihicului sau ceva ce nu este real;
vis --- succesiune de fenomene psihice ( imagini, reprezentari, idei ) care se manifesta involuntar în timpul somnului sau ceva ce nu este real;
minciuna -- afirmatie prin care se denatureazã în mod intentionat adevãrul sau ceva ce nu este real;
Nu intimplator am redat definitia cuvintelor cheie, intrucat la prima vedere toate par sa fie sinonime ( ceva ce nu este real ) si sa exprime acelasi lucru, in realitate nu este adevarat, e doar o iluzie.
Uneori imaginatia ne poate juca feste si putem crede ca totul are un sambure de adevar, o tinta, dar in cazul meu, nu e nimic misterios....e doar o prefata a unei posibile viitoare carti!

28 ianuarie, 2011

CE CUMPARAM:PICTURI CELEBRE SAU CELE CARE NE DEFINESC

Adela Bloch-Bauer I (Gustav Klimt)
Tabloul lui Gustav Klimt este considerat una din capodoperele artistului. Piesa a fost vanduta in iunie 2006 la o licitatie care a a vut loc in New York, pentru fabuloasa suma de 135 milioane $.



PICTURA LA CAMP ( Mitea Camelia)
Tabloul a fost realizat in anul 2010 si costa 150 de euro.




Diferanta de bani, dintre cele doua picturi e colosala.E greu sa fii critic de arta, e si mai greu sa te mai si pricepi.Care e cea mai frumoasa pictura, e o intrebare la care nu o sa pot raspunde niciodata!
Imi place mai mult, cea ieftina, dar specialistii spun ca cea scumpa, face toti banii si merita luata acasa.
Oare pe care as cumpara-o?Probabil pe cea care imi place mie si care imi trezeste cand ma uit la ea, niste sentimente de nostalgie, dulci amintiri din trecut.Trecutul face parte din viata noastra si nu are pret.

27 ianuarie, 2011

GALATIUL IN ANUL 2011, IN CIFRE

In orasul Galati, dupa ultimul recensamant facut in anul 2008, populatia a ajuns la 292.900 de persoane, in scadere fata de anii trecuti.
Structura populatiei arata astfel:

    • 111.239 de salariati;
    • 122.052 de pensionari;
    • 59.609 de persoane fara loc de munca ( intra si copiii, in acest numar);
Daca ar fi sa ne imaginam, ce se intimpla in viitor, as putea spune, ca numarul de salariati e in scadere, numarul de pensionari in crestere, natalitatea scade, dar creste in schimb numarul de persoane fara loc de munca.
Pentru viitorii 10 ani, putem fi optimisti.Fiecare familie, e sustinuta de un membru care munceste, de parintii pensionari sau de o persoana care munceste in strainatate.
Dar peste 10 ani, viitorul numai suna asa de bine, daca economia nu isi revine, singurul lucru care o sa il faca oamenii, o sa fie sa plece in alte locuri, in capitala, in tari straine etc.
Ideea principala, este ca acest pas e bine de facut atunci sau acum?
Peste 10 ani, anticipez urmatoarea structura a populatiei: 270.000 de locuitori, din care:
    • 60.000 de salariati;
    • 140.000 de pensionari;
    • 70.000 de persoane fara loc de munca;
Viitorul nu arata deloc bine, dar si eu ma pot insela, de unde pot sa stiu eu, ce politicieni competenti vor veni la putere in viitorul apropiat si vor pune pe primul plan, asigurarea unui trai decent populatiei, din care si ei fac parte.

22 ianuarie, 2011

SECRETUL SUCCESULUI IN VIATA

Mi-ar placea sa am experienta unei persoane de 80 de ani, dar nici nu pot astepta pana atunci ca sa imi formez o idee despre ce reprezinta viata in general, si ce principii simple ( dar verificate in timp), trebuie urmate astfel incat sa ai o viata armonioasa alaturi de cei dragi tie.
Incerc sa simulez o perioada de 43 de ani, care imi lipseste, astfel incat sa pot ajunge la evenimentele traite de o persoana in acest rastimp.
E nevoie doar de putina imaginatie si oleaca de fler.
Incerc sa extind aria trasaturilor pe care eu imi imaginez ca ar fi definitorii in crearea unei personalitati distincte, distinse, puternice, care isi pune amprenta asupra celor din jur intr-un mod fericit.
O sa incerc, atat viata personala cat si cea profesionala, sa o contopesc, ca sa nu avem cazuri particulare.
Ca sa aveti succes in viata, trebuie sa urmati niste pasi si sa-i mentineti la un ritm constant toata viata.Mentionez ca pasii au stransa legatura,unul cu altul si nu pot fi sariti sau trecuti cu vederea.
1)      Planificati tintele de atins, intr-un mod clar, concis, simplu de urmarit.
2)      Tintele trebuie sa fie, mai presus de imaginatia unei persoane comode, dar mai jos de scenariul unui visator.
3)      Perseverenta in atingerea tintelor, e o trasutura care daca ne lipseste, trebuie sa o educam si sa o invatam.
4)      Optimismul indiferent de situatie, o tinta poate fi ratata, dar poate fi recuperata in timp.
5)      Mentineti echilibrul interior urmand ceva care va place, un hobby.
E posibil sa fi ratat ceva, dar am circumstante atenuante, fiindca inca nu am implinit 80 de ani.Mi-ar placea sa aud comentarii, in definitiv toti vrem sa stim totul, inca de la inceput.

20 ianuarie, 2011

AVETI CULTURA GENERALA

Fiecare persoana nazuieste sa dobandeasca cat mai multe informatii, din cat mai multe domenii, astfel incat sa aiba o cultura generala satisfacatoare.Dar cum putem sa ne dam seama de asta.Se poate cuantifica, masura, inregistra?Cred ca e foarte greu sa faci acest lucru.
Unii se duceau inainte la emisiunea "Stii si castigi" si isi formau un punct de vedere mai mult sau mai putin obiectiv.
E greu sa stapanesti toate domeniile, incepand cu istoria, geografia, artele plastice, muzica, film, literatura etc.
Dar ce te faci, cand intri pe mana unui juriu atipic si iti pun urmatoarele intrebari:
1) Cate laturi are un cub?
2) Cate spite are o roata de bicicleta?
3) La ce temperatura ingheata mercurul?
S-ar putea ca toata informatia dobandita sa nu te ajute la nimic.Si atunci cum ramane cu cultura generala, poate fi ea masurata?

17 ianuarie, 2011

DE CE COPIII NU SUNT STRESATI

Traim in secolul vitezei, incercam sa facem fata pe toate planurile posibile, profesional, personal, in orice mediu ne-am situa la un moment dat, incercam sa fim mereu primii, ne dam silinta sa fim in pas cu lumea, facem niste eforturi consistente.
Nu e de mirare, ca atunci cand ne apasa grijile, cand nu ne iese pasenta si nu ne-am atins targetul, ne simtim obositi, stresati, sleiti de puteri si incercam noi metode de a ne revigora, atunci cand resortul interior nu ne permite in mod natural acest lucru.
Viata mi-a demonstrat ca nu e destul sa luam cei bun de la altii, ci trebuie sa ne construim un set de reguli simple si care sa le urmam intr-un mod mai mult sau mai putin strict, care sa ne asigure fericirea de care avem nevoie.
Mereu stau si ma gandesc de ce copiii, sunt mereu fericiti, nu sunt stresati, de ce au mereu energie si sunt mereu pusi pe joaca, care e secretul lor?
Si acum sa ne imaginam un lan de grau!
Un copil ar reactiona astfel:
1)      ar alerga cat e lanul de grau de mare!
2)      s-ar bucura de soare!
3)      ar impleti ceva din tulpinile de grau!
4)      ar cauta insecte, lacuste, orice obiect sau lucru care ii pare interesant;
Un adult ar reactiona astfel:
1)      ar observa ca recolta in acel an e cam mica, fiindca a fost an secetos si iti face probleme la ce hrana va asigura la iarna copiilor!
2)      ar observa ca lanul de grau e plin de buruieni, ceea ce nu-l va bucura!
3)      ar fi foarte atent sa nu fie animale de padure prin preajma, ca sa poata asigura securitatea copiilor!
Niciodata nu avem timp pentru noi.In afara de problemele de zi cu zi, doua ore, ar trebui sa ni le acordam, pentru a ne relaxa mintea, eu unul, o ora as asculta muzica care imi place, fara sa ma gandesc la nimic si o ora as avea timp de hobby meu, care e sa am grija de persoana(ele) de langa mine, prin tot ceea ce ar insemna acest lucru.

10 ianuarie, 2011

STII DIN CINE ESTE COMPUSA FAMILIA TA?

E un subiect delicat sa vorbim despre asa ceva, poate naste multe controverse, dar eu imi expun punctul de vedere si respect si punctul de vedere al cititorilor, in caz ca el difera.Eu asta simt, asta scriu.
Necasatorit fiind, familia ar putea parea mai mica, dar e doar o aparenta.
Cei mai apropiati membri ai familiei si pe care ii respect cei mai mult, sunt parintii mei, cei care m-au crescut, educat, care au fost langa mine, mai ales in clipele cele mai grele si in care am cea mai mare incredere.
Apoi pe alt nivel al familiei urmeaza fratele meu si nepoatele mele.
Pe alt nivel al familiei urmeaza bunica si cumnata mea.
Si pe alt nivel, matusa si unchiul din partea tatalui meu, lor le-am promis ca o sa avem grija de ei, doarece ei nu au copii si asta a fost dorinta lor.
Aici ma opresc, fiindca aici simt, ca familia mea se restrange la acest numar mic de persoane.Mai am rude, mai apropiate, mai indepartate, dar afectiunea, grija, sentimentele, au alta nuanta, claritate, transparenta.
Ar mai fi o persoana care din punctul meu de vedere face parte fin familia mea, problema este ca nu imi dau seama pe ce nivel ar putea fi, deoarece nu m-am gandit niciodata la asta...acea persoana e prietena mea actuala!

05 ianuarie, 2011

PONTURI PENTRU SPECIALISTI

Orice specialist, care stapaneste o ramura a economiei nationale, de interes general ar fi o ramura de utilitate publica, si-ar putea crea un blog in care sa ofere consultanta online sau offline, contra cost.
Ar putea sa atraga atentia cu niste directive speciale, dar interceptibile si cu substrat, de genul:
Nestiinta costa, nimeni nu este atotstiutor, uneori o taxa modifica, te poate scuti de alte surprize neplacute.
Cunostintele de specialitate, nu pot fi asimilate intr-un timp scurt si nici nu pot fi intuite, informatia, o detii sau o cumperi sau o inveti.
Fiecare se mandreste cu specialitatea care a dobandit-o la locul de munca si pe care crede cu naivitate ca o stapaneste in totalitate.In cazul meu, e electroenergetica, in cazul fratelui meu, e telecomunicatiile etc.
Munca de ani de zile, se condenseaza in informatii acumulate.
Un inginer se formeaza in zece ani de zile.Stau si ma gandesc, in cati ani se formeaza un doctor, un avocat, un profesor, un economist?
Indiferent de infomatiile acumulate in facultate, la munca, mereu trebuie sa citesti, sa tii  pasul cu noul, esti intr-o continua informare, formare, definitivare!

04 ianuarie, 2011

CONTEMPLARI IN 2011

Incepe un an nou si trebuie sa imi fixez un target, pe care sa incerc sa-l ating in proportie mai mare sau mai mica, orice ar fi, aparent pare ceva promitator.
Desi am o imaginatie bogata si m-as putea juca cu cuvintele, incerc sa nu fac acest lucru si sa imi fixez cu claritate urmatoarele tinte pe care trebuie sa le ating.
  1. Sa realizez un compendiu energetic.
  2. Sa-mi creez un playlist muzical, necesar pentru alt an, vizionar fiind.
  3. Sa-mi continui munca de autoeducare, autoinstruire, automotivare intr-un univers deschis, posibil cu feedback.
  4. Sa realizez cel de-al cincilea motiv de care sunt mandru si care imi lipseste.
  5. Sa realizez un eseu din cinci cuvinte pentru cuvantul "sublim".

03 ianuarie, 2011

TOP MELODII CELEBRE - GENUL BLUES

Deunazi, am cautat pe internet top 10 melodii din toate timpurile, genul blues.Nu mica mea fost mirarea si suprinderea, sa constat, ca desi si eu am un top al meu, adunat in ani de zile, niciuna din melodiile din top 10 nu se regaseau in topul meu.Motivele pentru care ele nu se regasesc in topul meu, ar putea fi multe, sunt foarte vechi, nu au fost difuzate frecvent, poate nu le-am ascultat recent!
Cu toate acestea, daca e sa fiu sincer, intuiesc motivul.Noi oamenii suntem diferiti, fiecare din noi, ascultam alta muzica, visam altfel, mancam altfel, respiram altfel, din orice unghi ai privi, fiecare din noi suntem un curcubeu, alcatuit din culori diferite, nuante diferite, lungimi diferite.
Daca ar fi sa incerc o mica concluzie, extrapoland ceea ce am spus mai sus, as putea spune cu mana pe inima, ca oamenii sunt diferiti, toti avem calitati si defecte, dar cu toate acestea, la o persoana ar trebui sa privim doar partea pozitiva si nu spun asta, fiindca sunt un optimist, ci fiindca asa e mersul firesc al lucrurilor.
Daca ar fi sa judecam persoane, am judeca de fapt natura, cea care asigura echilibrul natural al pamantului.Poate e cam mult spus, dar e doar un punct de vedere, o extrapolare a unei realitati, fie ca ne place sau nu!

MEDICAMENTE PENTRU LONGEVITATE

 Inainte de a enumera medicamentele pentru longevitate, subliniez faptul ca eu nu as risca sa iau asa ceva pe termen lung, fiindca studiile ...