29 august, 2011

EVALUAREA BOLILOR DIN PERSPECTIVA UNUI TEORETICIAN

Cei mai multi dintre noi se intreaba din ce cauza se imbolnavesc oamenii si care este calea spre o sanatate suficienta, nu neaparat ideala.
Fiecare persoana prezinta un camp energetic, care este alcatuit din totalitatea factorilor prin care noi traim, precum starea fizica, psihica, emotionala, sufleteasca, starea de echilibru interior la un moment dat.
Atunci cand o variabila din acesti factori sau chiar doua, este la un nivel scazut, colaborat cu alte evenimente negative din acel moment, fac ca o persoana sa se imbolnaveasca.
Fiecare din noi avem puncte slabe in organism, plus zestrea genetica, ceea ce conduce mereu la boli complementare pe fiecare individ in parte.
Medicii in genere pun mare accent pe efect si nu pe cauza, ceea ce face ca in viitorul apropiat, sa suferim de aceeasi boala in etape de timp apropiate.
Daca oamenii ar avea o educatie in sanatate, trasata de factorii de decizie ca un demers logic de instiintare a populatiei pe un fond obligatoriu si nu optional, altfel s-ar vedea lucrurile in viitor.
Sfaturi putem da toti, dar nu toate sunt neaparat cele bune si de bun simt.
Evaluarea bolilor din perspectiva unui teoretician, spune ca daca ne dorim o sanatate optima, trebuie sa avem in observatie fiecare aspect al factorilor care ne-ar peturba echilibru interior si anume:
  • faceti sport minim 15 minute pe zi, cu perioade de efort maxim intens;
  • ordonativa gandurile din timpul zilei si problemele nerezolvate, trasatile ca sarcini pentru viitor, pentru a avea un somn odihnitor;
  • incercati sa fiti altruist cu persoanele defavorizate, acest lucru va crea o liniste sufleteasca;
  • ganditi mereu optimist, pozitiv si realist si veti observa ca cei de langa voi, vor absorbi energia pozitiva;
  • si nu in ultimul rand, incercati activitati extraprofesionale, care va vor ocupa timpul si veti avea alta imagine a vietii din perspectiva intrinseca a fiecarui individ;

27 august, 2011

CAUTAREA IDENTITATII

Mai devreme sau mai tarziu, toti cautam sa fim mai buni, sa evoluam intr-un mod simplist, dar progresiv, alaturi de cei dragi, cei care ne dau acea energie de care avem nevoie la un moment dat.
Motivatia este aceea care ne da dreptul sa visam, sa speram si intr-un final sa realizam acele aspecte care ne intereseaza in mod deosebit.Cine ne motiveaza?De obicei, persoanele de langa noi, asa cum sunt parintii, fratii, copiii.Dar ce ne facem atunci cand acest lucru numai este suficient si inca nu am reusit sa atingem nivelul dorit.
Aici intervine imaginatia, dorinta de supramotivare, depasirea unui prag, stabilit genetic, dar care in anumite conditii, poate fi eliminat spre binele nostru.
Ne depasim conditia, cand gasim ceva in plus, fata de semenii nostri si aici intervine, eul nostru interior, care ne da solutii atunci cand ne asteptam mai putin.
Cautarea identitatii in trecut intr-o persoana de a doua generatie, care ne-a fascinat, ne-a impresionat si asupra caruia am meditat la un moment dat, el fiind un reper de experienta acumulata si folosita pragmatic in scop familial.
Sunt destul de motivat sa cresc si cand nici macar acest lucru nu ma mai ajuta, merg mai departe...si mai departe, pana unde...pana ating tinta propusa, indiferent de locatie sau timp.

21 august, 2011

WINDOWS 7 HOME PREMIUM - CHESS TITANS

De curand am achizionat un laptop hp 620 T4500 3G RAM 320G HDD INTEL PENTIUM, cu sistem Windows 7 Home Premium preinstalat.Acum observ diferentele intr-un sistem de operare cu licenta si unul fara licenta.La capitolul jocuri, singurul care m-a impresionat a fost jocul de sah, care este de la nivelul 1 la 10.De mic am jucat sah, am fost si pe la cercul pionierilor pe la 6 ani, dar tot amator ma consider.
Am inceput sa joc sah de la nivelul 1 si momentan am ajuns pe la nivelul 9.
Pot spune ca de pe la nivelul 5 e din ce in ce mai greu sa castigi.
Deja la nivelul 9 am obtinut o remiza si sunt sigur ca intr-un final am sa reusesc sa ajung la nivelul 10, unde este aproape imposibil sa castigi, desi e foarte greu sa faci un software invincibil la sah.
Fiind o persoana perseverenta si consecventa si cautand mereu punctele slabe ale programului software, sper si cred ca am gasit o portita care sa imi de-a posibilitatea sa imi indeplinesc tinta.
Pe acelasi principiu se bazeaza si hackerii, multa munca, 20% intuitie si restul cauta puncte slabe ale sistemului parcurs.
Motto-ul de azi: Nimic nu este imposibil, dar tot trebuie sa ai rabdare, sa ai intuitie si sa gandesti inainte sa actionezi!

17 august, 2011

REFLECTII DIVERSIONISTE IN TIMP REAL

Imi place sa ma joc cu cuvintele...si nu numai.Fiecare perioada a vietii are cautarile ei.In acest moment sa fac acest lucru, e ceva firesc pentru mine, nu fac nici cel mai mic efort sa se intimple acest lucru.
Viata e un conglomerat de amintiri anterioare si evenimente ulterioare, care ne diversifica starea de ambiguitate si de incertitudine, astfel incat la un moment dat, sa putem explora, domenii noi, necunoscute inca, dar care sa ne plaseze pe un trend ascendent.
Motto-ul de azi: Daca fiecare zi are o necunoscuta, solutia este sa adaugam altele noi, ca sa putem creea un echilibru, in rezolvarea ei.

11 august, 2011

CAPACITATEA DE SINTETIZARE A INFORMATIEI LA NIVEL GLOBAL

Timpul se scurge mult mai rapid decat acum 100 de ani, inteligenta umana a ajuns la limita si atunci trebuie sa gasim mici trucuri sa trecem peste acest handicap.
O metoda revolutionara acum, banala peste zeci de ani, ar fi sa ne programam resursele, sa folosim o tehnica noua de partajare a informatiei intr-un mod ingenios, dar in acelasi timp, simplu de urmat.
Capacitate de sintetizare a informatiei la nivel global, ar putea fi pe viitor un domeniu care se va studia la liceu sau la facultate.
Ce va aduce nou aceasta disciplina?
Se va urmari, acumularea de informatii sintetizate, la o scara redusa, dar eficienta.
Se vor invata 5 limbi straine de circulatie internationala, dar strict pe partea de vorbire si doar pe cuvinte cheie.
Se vor studia, principiile de baza in economie, inginerie, fizica, sanatate, psihologie,sport etc.
In final se doreste ca persoana instruita sa se descurce in orice mediu ar functiona si sa distinga informatiile interesate intr-un timp record.
La inceput visam, mai tarziu proiectam, altii completeaza, in final evoluam, indiferent de timp, logistica, sau speranta!

08 august, 2011

EVALUAREA TRECUTULUI

Motto propriu: trecutul ultima veriga din lant, care intregeste cercul amintirilor;
Trecutul ne defineste ca persoana si ne contureaza personalitatea adanc inradacinata in subcontientul nostru.Primii pasi din viata, reflectati prin ochii altcuiva, adolescenta specifica vietii intiparita in memoria de lunga durata, examene ale vietii, atat la propriu, cat si la figurat, se reflecta in amintiri uitate, dar reintroduse in memorie, in diferite perioade din viata.
Este adevarat ca nu retinem din trecut decat momente care au reprezentat ceva la un moment dat, fie ca au fost evenimente placute sau mai putin placute, ele interfereaza si vibreaza cu emotiile din subconstient.
Evaluand trecutul intr-un mod profesionist, obiectiv si matur, putem spune ca evenimentele pozitive, sunt coloana noastra vertebrala care accede spre o evolutie ulterioara ca persoana sigura pe sine si pe calitatile ei, iar evenimentele negative sunt pasi care ne trag inapoi, sunt repere inca nerezolvate care ne apasa si ne mananca din energia de zi cu zi.Nu putem sa substituim o stare de normalitate si echilibru interior, decat in momentul in care acceptam trecutul cu partile bune si rele ca facand parte din viata noastra, dar detasandu-ne oarecum de posibilele emotii care ne-ar putea marca in viitor.

06 august, 2011

TEORIA PROBABILITATILOR IN VIATA DE ZI CU ZI

Motto propriu, insusit si asumat:
Experienta acumulata in timp conteaza, dar nu e determinanta in luarea unei decizii importante.
Teoria mea, expusa intr-un cadru probabilistic, spune ca din 5 in 5 ani, viata are perioade cu variatii de incarcare in viata personala si la munca.Niciodata o perioada de 5 ani din viata nu se repeta la aceleasi evenimente si stimuli din exterior.
Per ansamblu as putea specifica cu certitudine, ca luand o varsta de 20 de ani, drept reper, incarcarea maxima ar trebui sa inceapa de la acel reper, urmand ca ea sa descreasca in timp.
Varstnicii, de obicei, cele mai multe decizii, cruciale din viata, le iau corect, mai gresesc atunci cand sanatatea nu le permite sa fie lucizi si clari si atunci cand sunt foarte siguri pe ei.
Tragand o linie peste timp, as putea spune cu siguranta, ca in viata de zi cu zi, teoria probabilitatilor, ne indeamna sa ne infruntam temerile si problemele si sa nu incercam sa scapam de ele, acest lucru fiind facut, ne asigura certitudinea ca indiferent de zi, problemele au o rezolvare si o solutie la indemana indiferent de situatia data.

01 august, 2011

AUTODIDACTUL

AUTODIDÁCT = Persoană care și-a însușit, fără ajutorul unui profesor sau al unei forme de învățământ, cunoștințe științifice și o anumită cultură.
Ne modelam dupa oamenii care ne-au fascinat prin cultura vasta pe care o dobandeau, ne-au indrumat prin nivelul de exprimare si intelegere a unui domeniu, dar cand totul va fi invatat ce urmeaza?
Orice domeniu in care ne specializam, la un moment dat ajungem la nivelul, in care doar noi singuri ne mai putem ajuta.Si atunci, depinde de vointa, intuitia, consecventa cu care tratam lucrurile in ansamblul lor.
Poti ajunge sa dobandesti suficienta intr-un domeniu, la un moment dat, atunci cand evenimentele ulterioare pe care le experimentezi si incerci, se sincronizeaza cu varful exprimarii tale in timp ca persoana,
Incerci mereu lucruri noi, fiindca iti doresti si poti si daca nici asta nu e suficient, mergi mai departe printr-o incapatanare specifica autodidactului!

MEDICAMENTE PENTRU LONGEVITATE

 Inainte de a enumera medicamentele pentru longevitate, subliniez faptul ca eu nu as risca sa iau asa ceva pe termen lung, fiindca studiile ...