31 octombrie, 2011

PICTOR BELARUS

Motto propriu insusit si asumat: in 99% din cazuri sunt superficial si urasc acest lucru, in 1% din cazuri sunt ...., in aceste conditii sunt mai mult decat multumit!
Azi am studiat pictura belarusa si pot sa zic cu mana pe inima, ca am ramas total suprins de modul de realizare si exprimare al lor.Am identificat niste picturi, in care are mai putina importanta, cine sunt pictorii si pe care am sa le expun in continuare, urmand ca comentariile sa le fac la final:




Stiu despre poporul Belarus, ca face parte din fostul spatiu sovietic USSR, inca sunt sub dominatia comunista, un stat sarac, manipulat si cenzurat, asa cum am fost si noi de altfel.Nu mi-am putut inchipui niciodata, ca niste picturi pot exprima mai mult decat as putea eu sa imi imaginez si sa intuiesc cum decurg evenimentele in Belarus.
Pictorii folosesc in general culori palide, tablouri sablon, fara pic de energie, culoare, deschidere spre nou, aceste picturi arata o realitate trista, dar existenta si coplesitoare, ceea ce ma face sa compatimesc poporul Belarus.

30 octombrie, 2011

PICTORUL CROAT MARK RYDEN

Pictorii in general atunci cand creeaza, se identifica cu locul in care traiesc, preiau detalii din obiceiurile, datinile, cultura tarii respective si rezultatul nu poate fi decat unul deosebit pentru locuitorii acelor zone.
Cand am remarcat acest pictor, am luat in seama, acel ultim considerent exprimat mai sus si am intuit ca per ansamblu are ceva special incat sa apara pe site-ul meu.



Chiar daca la inceput nu am inteles sensul aparitiei copiilor in picturile date, am considerat ca povestile pentru copii, poate fi o sursa de inspiratie reala pentru acest pictor si sunt convins ca acesta e adevarul.
Naturaletea, expresivitatea si inocenta lor, nu ma fac decat sa le apreciez la adevarata valoare a lor.

29 octombrie, 2011

PICTORUL CANADIAN IOAN DUMOUCHEL

Pictura pictorului canadian, o forma de exprimare abstracta, rezultatul unei viziuni ideale, intr-un spatiu alternativ virtual.
Fie ca este rezultatul unor premonitii, a unor vise, perceptia pictorului despre pictura in general si exprimarea lui este una singulara, cu o idee incoltita intr-un spirit deschis si empatic.
Cateva dintre picturile lui reprezentative le voi prezenta in continuare:




Caut picturi in toata lumea si le culeg doar pe cele de calitate, ochiul format, talentul nativ de a descoperi intr-un timp relativ scurt, picturi interesante si de viitor, face ca aceste picturi sa capteze atentia in timp.

27 octombrie, 2011

CE DORESC UE, NATO SI FMI

In ultimul ma intreb tot mai des, cine sunt aceste structuri internationale si ce scop ascuns au in intentie.

UE = Uniunea Europeana este o entitate politică, socială și economică, dezvoltată în Europa, ce este compusă din 27 state. Este considerată a fi o construcție sui generis, fiind o confederatie.Începând cu 1 decembrie 2009, Uniunea Europeană are personalitate juridică internațională.

Simbolurile Uniunii Europene se referă la drapelul, imnul, deviza și moneda acesteia, conform Tratatului de la Lisabona.
  • Drapelul Uniunii Europene este un cerc format din douasprezece stele, pe fond albastru.
  • Deviza este Uniți în diversitate (deviza Uniunii până în decembrie 2009 era Unitate în diversitate).
  • Moneda acesteia este euro.
NATO = Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat în Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 19 state din Europa și America de Nord.

FMI = Fondul Monetar International este o organizatie internationala care are 187 de tari membre, infiintata pentru a promova cooperarea monetara internationala, stabilitatea valutara si acorduri valutare sistematice, pentru a stimula cresterea economica si niveluri inalte de folosire a fortei de munca si pentru a acorda asistenta financiara temporara tarilor membre, in conditii adecvate, pentru a contribui la ajustarea balantei de plati.

In vizunea mea proprie si nedeversificata, observ urmatoarele aspecte:
UE= este o alianta de vecinatate si doreste o legislatie si o moneda unica, in scopul realizarii unei metropole statale;
NATO = este structura de forta armata si de represalii in caz de forta majora;
FMI= este banca care te indatoreaza pana la adanci batranete, unde va plati copiii, copiilor vostri;
Chiar avem nevoie de aceste aliante?

26 octombrie, 2011

REDUNDANTA IN EDUCATIA FAMILIALA

Am ajuns la o varsta, care imi confera dreptul sa cred ca am acumulat suficienta informatie, incat sa am pareri pertinente despre orice, oriunde si oricand cu oricine.
Dar spre suprinderea mea, nu e asa.Oricate carti ai citi, prin  oricate evenimente ai trece, niciodata nu e suficient sa stii totul.Mereu viata iti ofera suprize si practic o ei de la inceput, pas cu pas, cu mai multa rabdare decat initial.
Regula de baza in lucrurile atotcuprinzatoare pe care ar trebui sa le stim, este ca oricata imaginatie am avea, nu e suficienta pentru a simti detalii, a intui lucrul in sine sau a palpa un obiect neindentificat pana atunci.
Poate ca acum sunt putin critic, dar redundanta in educatia familiala e un domeniu pe care nu il cunosc si il stapanesc bine si asta imi ridica un semn de intrebare, in incercarea mea de a-mi rezolva unele probleme stringente.

24 octombrie, 2011

DEFINITIA INTELIGENTEI

Definitia inteligentei = aptitudinea unei persoane de a se adapta la situatiile relativ noi din viata.
Cei mai multi dintre noi, preluam din ideile, comportamentul, felul de a fi a altor persoane, mai adaugam putin si de la noi si supravetuim intr-un mediu mai putin ostil.
Dar daca ne-am dori sa fim originali, sa construim lucruri noi, sa avem o viziune proprie despre viata in general, sa avem curajul sa formam concepte si sa intelegem semnificatia lor, sa educam functiile psihice si sa le imbinam intr-un mod variat, sa insufletim un spirit deschis catre tot ce inseamna altceva, fata de care noi ne raportam in acest moment.
Momentan nu am puterea si capacitatea de a inhiba ordonarea logica a raspunsurilor astfel incat sa ajung la un adevar, dar imi permit luxul de a fi autodidact, de a visa, de a fi optimist si de a continua sa construiesc, sa emit judecati de valoare, printr-o perceptie proprie asupra principiilor in care ma regasesc la un moment dat in timp.

23 octombrie, 2011

ARTICOLUL CU NUMARUL 100

Am ajuns si la articolul 100, desi cuvantul articol pare putin pretentios, as zice ca am incercat sa fac mici compendii din domenii diversificate cu simplul motiv, de a incerca evolutia pe un domeniu la care nu excelez si anume cel uman.
Eu cred ca m-am descurcat bine si am observat ca lucrurile in sine par incurajatoare, ceea ce ma va face ca pe viitor sa merg in continuare pe acelasi drum si se pare ca pe termen lung, aceasta munca sa devina un hobby, care vine din placerea si pasiunea pentru expunerea intr-un cadru global si la vedere, a unor subiecte de interes general.
Reperul care imi da satisfactia unei munci utile si interesante, este vizualizarea atat nationala cat si globala a site-ului, care este in crestere.Intotdeauna putem mai mult, dar trebuie sa avem si rabdare in atingerea unui obiectiv, pe termen mediu.

21 octombrie, 2011

TURNUL CHINDIEI DE LA TARGOVISTE

Motto propriu insusit si asumat:Suntem calatori pe acest pamant, cautam raspunsuri si in final trecem la un nivel urmator.

Fiind in trecere prin Targoviste, vechea capitala a tarii, nu puteam rata sa vizitez turnul chindiei, curtea domneasca si manastirea dealu.
Mai jos expun doua poze, una reprezentand Turnul Chindiei si o poza facuta din turn.



Tinand cont ca constructia isi are originea pe la anii 1500, a fost interesant sa ascult vreo 30 de minute un ghid informat, dedicat si jovial, care se potrivea si asorta cu trecuturile acestor locuri de demult.
Trecutul ne fascineaza si incercam sa aflam cat mai multe informatii din acele vremuri.Este adevarat ca tehnologia si logistica ne permit acest lucru si profitam din plin.
Atunci cand numai gasim raspunsuri, trecutul e ultima veriga din lant, care odata descoperita ne poate da detalii despre viitor.Intelegand trecutul in forma bruta, ne putem forma o idee mai putin deformata despre viitor.
Odata la 100 de ani, timpul sta in loc si are loc reluari de idei, forme, energii in locuri noi, cu tehnologii avansate, dar cu aceeasi nuanta a evenimentelor derulate in timp.

16 octombrie, 2011

ADRIAN NASTASE VIITORUL PREMIER IN 2012

In articolul din 16 decembrie 2010, am previzionat doua scenarii, dintre care unul inca il sustin si anume ca in anul 2014 Adrian Nastase va fi presedintele tarii si Crin Antonescu va fi premierul.
Nu am anticipat insa, ca USL in anul 2012 il va sustine pe Adrian Nastase ca premier, pentru a-si putea consolida puternic pozitia de viitor presedinte al tarii, la asta nu m-am gandit.
Nu sunt un sondor de opinie profesionist, nu sunt Nostradamus, dar pe termen lung, analiza de previonare algoritmica prevede un singur scenariu, care nu va putea fi ratat.Este evident ca Traian Basescu a fost un Intercity si a tras tot partidul dupa el, dar in acest moment nu vine nimic din urma si felul de a fi al romanilor, duce la aceasta concluzie care nu poate fi contracarata cu niciun argument.

14 octombrie, 2011

GIORGIONE IN UMBRA LUI LEONARDO DA VINCI

Pictorul venetian Giorgione, a trait in umbra mai celebrului lui compatriot Leonardo de la Vinci.Chiar si in aceste conditii, in timpul vietii i s-au recunoscut meritele de pictor valoros.
Mai jos o sa prezint picturile mai reprezentative:



A murit de timpuriu, la 33 de ani si acesta a fost marele lui dezavantaj.E interesant sa vedem imaginea de ansamblu a picturei si sa ne imaginam ca aceste picturi au fost realizate acum 500 de ani in urma, cand tehnologia nu exista.Picturile sunt simple, dar foarte explicite si impresioneaza prin culorile pale, care redau naturaletea acelor vremuri de demult.



12 octombrie, 2011

CATALIN ROTARU O ALTA SPERANTA A PICTURII ROMANESTI

Motto propriu insusit si asumat:sublimul in forma cea mai inocenta si expresiva, poate fi prima pictura atasata mai jos.

Pictura trebuie sa fie precum o poezie buna, care neaparat trebuie sa aiba rima si mai multe interpretari.O pictura buna, trebuie sa aiba claritate, luminozitate, sa placa ochiului si nu in ultimul rand, cel mai important lucru, sa aiba o continuare.
Mai jos atasez cateva picturi care m-au impresionat si care dau sperante pentru viitor:





Pictura este o forma de exprimare si nuantare a aptitudinii unei persoane, intr-un varf de forma din cariera lui.

10 octombrie, 2011

BUCURIA DE A TRAI

Viata cotidiana moderna, ne-a facut niste mici robotei, inteligenti, atenti la detalii, dar mai mult la capra vecinului.Suntem foarte atenti la cei din jurul nostru si incercam sa ii intrecem, de parca am fi intr-o continua competitie cu oricine intra in mediul nostru vizual.
Timpul nostru este atat de pretios, incat ne-am incarcat agenda pe un an intreg, sau pe o luna sau pe zile.
Daca am povesti cuiva ce facem in timpul liber, timp de o saptamana, am fi asa de comici, incat am putea deveni instant mici comedieni de stand-up.
Ne stabilim cat mai multe lucruri de atins intr-un timp scurt, punem presiune pe noi si continuam sa fim mici perfectionisti in arta de a trai timpul liber.
Traind intr-un ritm alert, fara timp liber, numai stim sa ne bucuram ca traim, ca suntem sanatosi si avem timp pentru toate in viata, trebuie doar sa stim ce e cu adevarat important!
Bucuria de a trai pentru mine, inseamna atunci cand pot sa ajut pe cineva, atunci cand imi permit luxul de a-mi acorda timp liber pentru orice altceva, decat munca, perfectionare, informare!
Este foarte greu sa faci mereu alegeri bune in viata, dar este mai rau daca nu incerci pe ultima suta de metri sa te indrepti spre drumul natural, liber si colorat.

08 octombrie, 2011

X-FACTOR

Dupa succesul emisiunii Romanii au talent, au aparut alte doua emisiuni, oarecum similare si anume Vocea Romaniei si X-Factor.
Dar sa ne oprim la X-Factor.Ce cauta juriul, la aceasta emisiune.Se pare ca vocea conteaza, iar atunci cand vocea cam scartie, intervine factorul X si anume, sunt recunoscute aptitudini si trasaturi precum atitudinea, curajul, ceva original in recuzita.
Am remarcat ca unele trasaturi ale invingatorilor, le aveam si eu cand aveam 20-25 de ani.Timpul trece si parca devenim mai conservatori, mai rigizi, uitam sa visam, sa avem emotii sa concuram indiferent de varsta, patura sociala sau handicap!
Niciodata nu e tarziu, important e sa ne trezim la timp si indiferent de conditii sa continuam sa visam, sa avem emotii, sa simtim nevoia de andrenalina si de ce nu sa ne simtim tineri indiferent de varsta!
Fiecare perioada a vietii are frumusetea ei, nu trebuie sa ne pierdem naturaletea, spontaneitatea, prospetimea si mai ales inteligenta, toate trebuiesc antrenate!

04 octombrie, 2011

PRIMITIV SPRE MODERN = EVOLUTIE

Motto propriu:Nu sunt geniu, dar invat de la ei, diversific putin teoria lor si devin mai bun ca ei.

Nu va lasati inselati de aparente, fiidca intotdeauna articolele ce capteaza atentia publicului larg, sunt realizate in timp cu multa, munca, energie si pasiune.Sunt mici proiecte, ce urmaresc perfectiunea, sinteza unor subiecte delicate, greu de urmarit si contracarat in timp.

Evolutia in sine a persoanei, urmareste niste pasi simpli, prin aplicarea unor principii simple, usor de urmarit si aplicat in timp real:

·         Am incredere in fortele mele proprii si actionez = daca tu nu ai incredere in tine, nimeni nu are, asa ca gandim idei si le aplicam inainte sa expire;

·         Sunt optimist si gandesc pozitiv intotdeauna = oamenii in general sunt pesimisti si acest lucru le iau din energia de care au nevoie sa duca o treaba la bun sfarsit;

·         Imi rezolv problemele nerezolvate din trecut = orice problema nerezolvata te apasa, te frusteaza si te face sa fii sleit de puteri;

·         Impacate cu tine insuti, devii o persoana armonioasa, lipsita de tensiuni si incrancenari = viata in care traim e una mai putin ideala, asa ca trebuie sa ne gasim un echilibru interior inainte de a pleca la drum;

·         Incearca sa fii original, gandeste diferit fata de cei din jurul tau si nu numai = putina imaginatie, putin fler, putin noroc si ideile se pot contopi cu felul tau de a fi;

·         Antreneazati gandirea, prin orice mijloc crezi de cuviinta = putem fi mai buni, daca muncim pentru acest lucru;

·         Nu te teme de esec = atunci cand o problema nu o poti rezolva in timp util, acest lucru trebuie sa te motiveze si mai mult ca sa reusesti;

·         Infrunta problemele de zi cu zi si nu fugi de ele = facem o agenda pe termen lung si planificam totul;

·         Atunci cand lucrurile merg prost, schimba gandirea si stilul de viata = uneori trebuie sa incercam si altceva, pana cand gasim solutia ideala;

·         Fii autodidact = ai incredere in instictul tau propriu, creeaza modele de viata si ai curajul sa le aplici;

Viata e simpla, atunci cand nu te complici, asimilezi informatia, condensezi informatiile le sintetizezi si le aplici in pasi simple, directionati in principii simple usor de urmarit si abordat!

03 octombrie, 2011

REVERBERATIE SAU ECOU

La prima vedere aceste cuvinte, par sa fie sinonime, dar nu sunt!
ECÓU, ecouri, s.n. 1. Repetare a unui sunet datorită reflectării undelor sonore pe un obstacol;
REVERBERÁȚIE, reverberații, s.f. 1. Persistență a unui sunet într-o încăpere închisă, datorită reflexiei, după ce izvorul sonor a încetat să mai emită unde;
Cuvintele in general intr-un anumit context, pot exprima, imprima in ambele sensuri, valori si concepte ce pot fi interpretate secole de-a randul fara sa fie intelese la adevaratul lor sens.
Ce putem face, sa nu persistam in greseala, este sa ne bazam pe puterea de perceptie si intelepciunea celor multi.Putem apela la internet ca la un referendum si cerem raspunsuri pertinente si serioase intr-un timp relativ scurt, la problemele de interes general, care ne framanta, atat pe noi cat si pe altii!

CU CINE VOTAM LA ALEGERILE PREZIDENTIALE 2024 TURUL 2

 Iata ca am ajuns intr-un impas.Orice as face, simt ca e ceva gresit.Pur si simplu nu am nici o optiune de vot si asta ma duce cu gandul la:...