31 martie, 2015

ISTORIA TIMPULUI

Motto propriu, insusit si asumat: primul pas in prezent, este deja istorie in viitor!

Stiti cum se spune:"ai grija peste unde pasesti, ca peste tot este istorie", cam asa este si cu istoria timpului prezent spre viitorul apropiat.Primul pas in prezent este deja istorie in viitorul apropriat, pe care il aproximam ca si trecut.
Este greu sa percepi timpul prezent sau cel ulterior de maxim 5 secunde.Trece asa de repede, incat cu greu poti aprecia daca a fost prezent, trecut si viitor aproape in acelasi timp.
Sa fractionezi timpul, este ca si cum ti-ai fractiona memoria, constiinta, perceptia despre repere in general.
Istoria timpului poate fi o poveste despre repere si despre cum poate fi pacalit timpul, constiinta, perceptia omului despre timp in general.Imaginativa ca aveti o activitate 5 secunde.Puteti deduce ce timpuri pot exista in acest interval?
Este ca si cum ai aproxima gandirea lenta cu cea rapida!

29 martie, 2015

TRUBADURUL MODERN

Motto propriu, insusit si asumat: sunt un pictor al cuvintelor si un sculptor al notelor muzicale!

Sunt un boem prin excelenta, sincronizez cuvinte incrucisate si ascut note muzicale pentru o forma finala de efect, dar fara cauza!
Sunt un trubadur modern al vremurilor noastre, atipic, ascuns in desisul de oameni ce se perinda prin campul meu vizual.
Sunt un visator nemijlocit al propriei mele imaginatii si perceptii despre viata in general.
Alunec in larg cu privirea senina, sigur pe mine, catre punctul final.
Ma joc cu cuvintele intr-un mod care ma face sa fiu fericit si sa observ partea apoteotica a gandurilor mele dezordonate dar atat de tintite catre sursa.
Imi cant creatia prin cuvinte ce absorb din energia celor din jur, pentru a putea compensa lipsa de motivatie, ce redunda la intervale regulate de timp.

28 martie, 2015

PRETUL SUCCESULUI

Motto propriu, insusit si asumat: fiecare succes dobandit in conditii anormale, are pretul lui!

Fiecare om poate avea succes pe un domeniu profesional sau personal, daca trece prin anumite etape normale de acomodare si insusire intr-un tempo lin a unor invataturi.
Cand sari peste o etapa, nu inseamna neaparat ca nu vei avea succes, doar ca vei plati un pret pentru nerabdarea ta.
Unii au succes de tineri si isi pierd motivatia, urmand ca in timp sa ajunga de unde a pornit.
Pretul succesului se rezuma la efortul tau depus pentru realizarea unei tinte si starea de echilibru avuta in aceasta perioada.Daca exista un dezechilibru pe parcursul realizarii activitatii, vei plati un pret.
Nu este mai putin adevarat, ca cine nu risca nu castiga, dar putini au curajul sa spuna, ca unii dintre ei au noroc, iar altii se ard, la figurat vorbind!

27 martie, 2015

CULORI CALDE VERSUS CULORI RECI

Motto propriu, insusit si asumat: simbioza tonurilor calde cu cele reci, un mod de manipulare a perceptiei!

Culorile din zona roşie a spectrului (roşu, portocaliu şi galben) sunt cunoscute sub numele de culori calde, considerandu-se ca ele evoca sentimente dintr-un registru pornind de la caldura şi confort pâna la o ostilitate şi manie.
Culorile din zona albastra a spectrului (albastru, violet şi verde) cele care poarta denumirea de culori reci, inspira calmul şi relaxarea, dar pot totuşi trezi simţaminte precum mania sau indiferenţa.
Daca facem o paralela am putea spune ca diferenta intre culorile calde si cele reci, e aceeasi ca intre clasici si romantici, dar pe o alta scala!



25 martie, 2015

SINTEZA REVELATIEI

Motto propriu, insusit si asumat: putin, dar bun!

Alegerile noastre sunt cele care ne definesc personalitatea.
Grijile noastre sunt cele care ne formeaza fizionomia.
Emotiile noastre sunt cele care ne contureaza viitorul.

Fiecare dintre noi avem emotii calde si emotii reci, in functie de ce hranim mai mult, avem parte de o viata fericita sau un context nefericit!

24 martie, 2015

DIPTIC

Motto propriu, insusit si asumat: alegerile noastre sunt cele care ne definesc!

Viata este un reper diptic.Cu inceput si cu sfarsit, in rest doar parti ce imita continuitatea.
Esenta vietii transpune un sistem de intrari-iesire aleatorii ce definesc statistic un mod formal de viata intr-un sistem necunoscut.
Viaţa noastră este rezultatul alegerilor pe care le facem. A da vina pe cei din jur, pe mediu, pe ceilalţi factori exteriori, înseamnă a da acestor lucruri puterea de a ne controla.
Viata este o carte inchisa la inceput, deschisa la sfarsit si fara continut.Orice imagine, energie dispare la sfarsit asa cum a aparut la inceput.
Viata este un labirint aparent fara nicio iesire viabila, o continuitate ireversibila a unor stimuli.
Viata este un sir de metafore, articole ce ne conduc catre partea cea mai frumoasa a vietii si anume imaginatia la infinit!

22 martie, 2015

MASCA

Motto propriu, insusit si asumat: in fiecare zi port o masca, dar mereu alta!

Mediul inconjurator este o parte din noi, sunt oglinzile sufletului nostru, o extensie a unor parti care ne lipsesc si fata de care ne raportam direct la ele.
Fiecare om poarta o masca in fiecare zi, dar mereu alta, indiferent ca este masca indiferentii, fricii, bucuriei, tristetii, este o masca care isi pune amprenta pe fizionomia noastra.
Multa vreme m-am intrebat ce inseamna sa ajungi la un echilibru in viata ta, sa ajungi la iluminare, sa atingi starea de gratie care iti permite sa vezi dincolo de cuvinte, imagini, sunete sa fii un tot unitar cu ele si in acelasi timp, atat de departe de ele.
Cand ajungi la starea de echilibru, masca dispare ca si cum nu a existat niciodata si nu a fost o extensie a spiritului tau.
Cu masca sau fara masca, tot oameni suntem si toata viata este o lectie despre compasiune, dragoste fata de aproape si bucuria de a serba fiecare zi ca si cum ar fi ultima!

21 martie, 2015

INOCENTA SIMULATA

Motto propriu, insusit si asumat: naivitatea simulata apanajul persoanelor cameleonice!

Cei mai buni actori, sunt persoanele cameleonice, pot simula orice oricand.Practic cea mai tare arma din natura, este folosita oarecum si de oameni.A te adapta oricarui climat si a trece neobservabil uneori, alteori sa fii exact ce isi doresc cei din jurul tau de la tine, este ceva ideal pana la urma.
Viata este un sir de decizii fara finalitate practica.Ca te bazezi pe forta, pe inteligenta, ca esti natural sau artificial, scopul ultim atins, reprezinta tinta suprema a supravetuirii decente intr-un mediu intr-o continua schimbare dar deloc diferit din alte privinte fata de trecut.
Inocenta simulata este o tehnica de distragere a atentiei si reprezinta o arma puternica in arma mentalului contra aparentei simulate de orice natura ar fi ea!

19 martie, 2015

REMINISCENTE CONTOPITE

Motto propriu, insusit si asumat: mici trucuri ce inhiba defectele emotionale!

Sa na gandim la un mic scenariu.Dorim sa achizitionam o masina second-hand la vreo 8.000 de euro si o luam pe prima care o gasim in talcioc.Dupa o luna depistam, ca in loc de 120.000km are 450.000km, ca a fost lovita si drept urmare anvelopele se uzeaza in decurs de 6 luni.
Toti avem defecte, atunci cand partea emotionala ne inhiba luciditatea, avem parte de neplaceri si atunci apelam la mici trucuri:
  • atunci cand cumperi un lucru de valoare, te bazezi pe gandirea lenta si nu pe cea rapida, deci ne gandim cel putin 3 zile la rece, daca avem nevoie de acel lucru si daca este ok;
  • orice decizie luata in prezent, este deja luata cu 6 luni in urma, deci sa avem grija sa ducem o viata ordonata, corecta, pe principii solide;
  • suntem ceea ce gandim, gandurile noastre modifica spectrul actiunilor si reusitelor noastre;
Reminscente contopite sunt un mod de distragere a constiintei, de alterare a ego-ului astfel incat rezultatul final sa fie unul pozitiv!

18 martie, 2015

OBICEIURI DEMODATE

Motto propriu, insusit si asumat: conflictul dintre generatii, un soi de himera!

Deunazi am participat la o inmormantare si am tras niste concluzii, care deja le stiam mai demult.Mentionez ca slujba a fost realizata de un preot tanar, care insusi a remarcat unele inadvertente.
La tara sunt niste obiceiuri din vechi stramosi, care inca reusesc sa supravetuiasca, dar risca pe termen lung sa nasca un conflict aprins intre generatii.Eu unul nu sunt de acord cu ele, dar imi respect parintii si fac un compromis.
Ce mi se pare in afara bunului simt, o sa incerc sa punctez in continuare:
  • inmormantarea este un eveniment delicat, intim, la care ar trebui sa participe doar rudele celui decedat;
  • copiii sub 18 ani, nu ar trebui sa participe fiindca nu sunt pregatiti emotional pentru asa ceva si poate lasa urme in subcontientul lor fragil, inca in formare;
  • canile nu se sparg la iesirea mortului din casa si nici gaina nu se da la locul de veci, intrucat in biblie nu scrie asa ceva;
  • inmormantarea nu este un eveniment in care sa aratam cat de bogati suntem;
Regula bunului simt ar trebui sa primeze inaintea oricaror datini sau obiceiuri demodate.

17 martie, 2015

FORMULA FERICIRII

Motto propriu, insusit si asumat: formula pentru o viata echilibrata si fericita!

Formula care poate aduce fericire în sufletele oamenilor cuprinde şase factori esenţiali, aranjaţi într-o anumită combinaţie. „Nu există un singur secret pentru a te simţi bine, dar atunci când aceste şase ingrediente sunt atent servite, în doza corectă, vei deveni ţinta unei vieţi fericite",.

- trăieşte momentul  – care presupune să te concentrezi şi să apreciezi toate acele lucruri mărunte, care îţi pot aduce bucurii, dar pe care le ignori sau le subestimezi: de la sunete, mirosuri şi până la imagini.
- fii curios  – măcar o dată pe zi, oferă-ţi timp să afli lucruri noi despre lumea care te înconjoară.
- fă ceea ce îţi place să faci  – un lucru foarte important pentru fiecare dintre noi este să facă ceva ce adoră, ceea ce e important pentru sine şi ceea ce îi stârneşte interesul, aşa că nu neglija acest aspect.
- gândeşte-te mai întâi la ceilalţi  – fie că e vorba de un compliment sau de o mână de ajutor, exersează de cinci ori pe zi acest lucru. Vei vedea cât de bine te simţi după ce ai reuşit să înseninezi ziua altei persoane.
- clădeşte relaţii  – dedică-i partenerului tău de viaţă, membrilor familiei sau prietenilor câteva momente în fiecare zi.
- ai grijă de corpul tău  – adoptă un stil de viaţă sănătos, o dietă alimentară echilibrată şi alocă timp exerciţiilor fizice. Sănătatea joacă un rol important în alimentarea stării noastre de fericire.

15 martie, 2015

EXISTENTA POST-MORTEM

Motto propriu, insusit si asumat: serendipitatea este cheia la toate intrebarile fara raspuns!

Sunt anumite intrebari la care nu avem raspuns, sunt mai presus de intelegerea noastra.Conteaza daca la un moment dat, avem sau nu raspunsuri la intrebari delicate?
Fiecare din noi, trebuie sa ne bazam pe niste principii solide, verificate, sanatoase, care sa ne directioneze in timp.Este important sa ducem o viata corecta, sa-i indrumam cat mai bine pe cei de langa noi, sa avem un feedback pozitiv cu aproapele nostru, fiindca in definitiv noi suntem doar o parte a unui intreg.
Daca dorim sa ne construim in timp un intreg, trebuie neaparat sa ne depasim temerile.Visele sunt cele care ne dezvaluie adevaratele temeri.Trebuie sa ne infruntam temerile si abia apoi, putem sa ne ocupam si de altii, sa-i indrumam pe drumul cel bun.
Suntem calatori, indiferent ce data avem la un moment dat in viata, trebuie sa constientizam ca e important in viata sa facem ce ne place, dar intr-un mod de bun simt!
Mai putin importanta este existenta post-mortem, este o parte care ar trebui sa ne intereseze mai putin sau poate deloc.Ce rost are sa te intrebi cat de mare e universul, atat timp cat tu traiesti in prezent ceea ce iti place?

10 martie, 2015

TEHNICA DE ALTERARE A CONSTIINTEI

Motto propriu, insusit si asumat: la timpuri noi, tehnici noi!

Uneori am senzatia ca e normal sa fii autodidact si sa incerci lucruri noi, pe care nu le-ai mai citit sau experimentat anterior, este ceva ideal.Important e sa incerci sa ajungi la un rezultat.
Tehnica de alterare a constiintei, tine mai mult de domeniul psihologiei.Incerci sa amesteci niste sentimente total opuse, reactiei constiintei fiind una indecisa, avand drept rezultat, o inhibare a fobiilor, a fricilor ascunse directe sau indirecte.
Atunci cand dorim sa trecem peste un obstacol care ne depaseste, putem incerca tehnica de alterare a constiintei.
Tehnica de alterare a constiintei consta in imprimarea in timp real, a unor sentimente de compasiune fata de cei care au nevoie de ajutor, a unor sentimente de frustare fata de lucrurile care nu iti plac, amandoua tipurile de sentimente se petrec ritmat la un interval de 5 secunde intre ele, constiinta astfel e alterata, iar rezultatul este unul de uitare, de uimire, de neputinta, care te alunga intr-o lume pe care nu o cunosti si nu o poti controla.
Nu va faceti griji, nu puteti ramane ancorat la infinit intr-o lume in care nu cunoasteti nici intrarea nici iesirea, fiindca acesta ar fi singurul efect secundar care s-ar putea intimpla!

07 martie, 2015

SCHEPSIS

Motto propriu, insusit si asumat: nu tot ceea ce vezi, este ceva adevarat!

SCHÉPSIS s. n.  Loc. adj. și adv. Cu schepsis = cu socoteală, cu chibzuință; cu un anumit scop, cu o anumită intenție (nemărturisită).
Indiferent ca este o mistificare, o manipulare, intentia initiala poate lua o forma finala pe care nu o poti intui.
In aparenta toata lumea este perfecta.La o a doua vedere, toti suntem plini de defecte, pe care oricum nu le acceptam si ne indreptam energia in a arata cu degetul spre ceilalti.
Ideal este sa fii o persoana echilibrata fizic, psihic si emotional si astfel indirect suntem pe un anumit nivel din punct de vedere spiritual, dar cum poti sa fii asa ceva intr-o lume plina de oportunism?
Si uite asa iau fiecare zi asa cum este, incerc sa fiu o persoana mai buna si sper din toata inima sa si reusesc si incerc sa nu judec pe nimeni, fiindca in definitiv, fiecare dintre noi la un moment dat platim pentru greselile noastre!

05 martie, 2015

CHINTESENTA VIETII


1.     Vei primi un corp, fii de acord cu el si accepta ce ti s-a dat.

2.     Ti se vor da lectii.Viata este un sir nesfarsit de lectii din care trebuie sa inveti.

3.     Nu exista niciodata greseli, doar lectii.

4.     Lectia se repeta pana cand este invatata.

5.     Nu incetezi niciodata sa inveti.

6.     Nu exista un „acolo” mai bun decat „aici”.

7.     Cei din jurul tau sunt oglinzi care te reflecta pe tine.

8.     Doar de tine depinde ceea ce ti se intimpla in viata.

9.     Raspunsurile pe care le cauti se gasesc de fapt inlauntrul tau.

10.                       Vei uita toate aceste reguli la nastere.

11.                       Viata este scurta, incearca sa traiesti cat mai mult in prezent.

12.                       Fa ceea ce iti place.

13.                       Trateaza-ti corpul ca si cum ai avea nevoie de el 100 de ani.

14.                       Cel mai mare regret al vietii tale este ca ti-ai facut griji degeaba.

15.                       Ramai fericit chiar si in timpuri grele.

16.                       Daca nu faci lucrul de care te temi, teama iti va controla viata.

17.                       Ai atitudine in fata problemelor delicate.

18.                       Fii motivat de placerea executiei lucrului in sine si nu fi preocupat de reusita sau esec.

19.                       Viaţa noastră este rezultatul alegerilor pe care le facem. A da vina pe cei din jur, pe mediu, pe ceilalţi factori exteriori, înseamnă a da acestor lucruri puterea de a ne controla

20.                       Serendipitatea este cheia la toate intrebarile fara raspuns.

03 martie, 2015

POVESTEA INTREGULUI

Motto propriu, insusit si asumat: sunt o parte a unui posibil viitor intreg ideal!

Sunt un pictor al cuvintelor incrucisate, al perceptiei atemporale de bun augur, ce impresioneaza o stare de spirit nelinistita, pana cand lucrurile nu se aseaza pe fagasul normal.
Povestea intregului spune ca in timp-spatiu parti mai mici vor sa se uneasca intr-un ideal, din perpectiva lucrurilor bine terminate de altii.Sa te sincronizezi la timp, sa te alipesti de citate motivationale care sa te directioneze spre unica iesire din labirint, este ceva ce mi-am dorit mereu.
Imi doresc un decalog despre partea neutra a lucrurilor care nu pot fi spuse prin cuvinte, ci doar prin pantonima, pictura si sculptura!
Imi doresc starea de serendipitate si zona de transa in acelasi timp, un amalgam de trairi amestecate, care declanseaza forta vie a subconstientului, spre zonele pe care inca nu reusim sa le accesam.
Povestea mea...este poate si a ta...sunt o parte a unui posibil viitor intreg ideal...e visul meu...si poate al tau, de ce nu?

01 martie, 2015

SEMNELE TIMPULUI COMPRIMAT

Motto propriu, insusit si asumat: indiferent de perceptie, timpul nu este cel mai interesant reper in stiinta!

Semnele timpului comprimat sunt un amalgam de repere ce extind un interval la infinit, cam asa e si cu viata in universul pe care incercam sa il descifram si fata de care atunci cand ne raportam spunem ca:
  • universul e o holograma:
  • constiinta formeaza universul;
  • apa ne manipuleaza constiinta;
  • timpul este o bucla reversibila;
Perceptia constiintei este o forma de exprimare si imprimare a unei energii care isi cauta raspunsurile.
Intr-un decor atipic si fara repere, culoarea este o forma de fond a inceputului si sunetul o forma abstracta a sfarsitului, oricand cele doua se contopesc, apare viata asa cum o stim noi azi.
Uneori ma joc cu cuvintele intr-un mod diferit de absolut, dar un mic procent din fals e adevar cu siguranta si nu doar o mistificare a unei furtuni de idei!

MEDICAMENTE PENTRU LONGEVITATE

 Inainte de a enumera medicamentele pentru longevitate, subliniez faptul ca eu nu as risca sa iau asa ceva pe termen lung, fiindca studiile ...