19 mai, 2012

CONTROLUL EMOTIILOR

Motto propriu, insusit si asumat: a fi matur emotional, inseamna sa atingi un echilibru intre ceea ce simti si ceea ce exprimi!

Ca si emotii am putea enumera: bucuria, furia, frica si tristetea.V-ati gandit vreodata cum reactionati sub efectul emotiilor descrise anterior?
Teorie stim toti, dar in ce masura le aplicam in practica, stim noi sa apreciem obiectiv acest lucru!
Modalitati utlizate pentru controlul furiei: diversiunea, evitarea, mascarea, discutiile cu prietenii, tipetele si plansul.
Exista principii care sa tina sub control trairile negative in cazul unui conflict: acordati prezumtia de nevinovatie, fiti flexibili, lasati intotdeauna interlocuitorului o portita de iesire, nu reactionati exagerat, pretuiti omul, reexaminati-va propria atitudine, nu ezitati sa spuneti - am inteles gresit!
Notiunea de "inteligenta emotionala" a aparut in anul 1985, iar studiile legate de acest subiect au inceput dupa anii '90. Se considera ca inteligenta emotionala implica:
- Abilitatea de a percepe cat mai corect emotiile si de a le exprima;
- Abilitatea de accede la sau de a genera sentimente atunci cand ele faciliteaza gandirea;
- Abilitatea de a cunoaste si intelege emotiile si de a le utiliza pentru a promova dezvoltarea emotionala si intelectuala;

Se spune ca cei cu in IQ peste limita, implicit au un IQ emotional sub medie.Dar eu cred ca este doar o teorie, fiindca prin informatiile acumulate, prin exercitii si practica, se ajunge in final la un IQ emotional optim, pana la urma totul tine de perseverenta si consecventa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MEDICAMENTE PENTRU LONGEVITATE

 Inainte de a enumera medicamentele pentru longevitate, subliniez faptul ca eu nu as risca sa iau asa ceva pe termen lung, fiindca studiile ...