30 august, 2021

CONCENTRAREA ATENTIEI

 Viata este o calatorie in care nu dorim sa mergem pe pilot automat, vrem sa fim atenti la fiecare clipa care ne poate entuziasma sau intrista, depinde doar de noi.

Cum exersam concetrarea atentiei, printr-o atentie sporita zilnica la nou, prin identificarea de elemente noi, in desele drumuri pe care le facem zilnic.

Spre exemplu eu, am inceput sa identific elemente care de obicei nu le observam si incerc sa fac o poveste pentru ziua respectiva cu elementele reperate.

In fiecare zi incercam sa exersam tehnici noi, pentru sufletul nostru, pentru copilul interior.



29 august, 2021

OBSERVAREA MINTII - TREPIEDUL REFLECTIEI - DOMENIILE INTEGRARII MINTII

 Modificarea propriilor harti neuronale, harta-eu, harta-tu, harta-noi.

Harta-eu, imi da posibilitatea de vedere inlauntrul meu.

Harta-tu, imi da posibilitatea sa vad in ceilalti.

Harta-noi, imi da posibilitatea sa vad reprezentari ale relatiilor mele.

Mindsight – observarea mintii, adica despre capacitatea creierului atat pentru empatie, cat si despre insight, poate fi perceput ca o capacitate de patrundere in interiorul semnificatiei lucrurilor, o intelegere bazata pe proprioceptie si pe asocierea spontana dintre senzatiile somatice momentane si iluminarea in minte a unui nou inteles.

Domenii ale abilitatii umane esentiale pentru succesul in viata sunt constiinta de sine, empatia, autostapanirea si abilitatile sociale.

Observarea mintii ne permite sa ne decuplam de pe pilotul automat al comportamentelor  si al raspunsurilor noastre reflexe adanc inradacinate si ne scapa  din capcanele emotionale reactive in care avem cu totii tendinta de a ne lasa prinsi la infinit.

Modificarea hartilor neuronale se face prin neuroplasticitate.

In conditii de stres creste nivelul de cortizol.

Cand te enervezi, o conditie inferioara fiintei umane:

1.    Reglarea somatica – regleaza ritmul cardiac, respiratia si digestia, cand minte simte o amenintare fizica etc

2.    Comunicarea sintonizata – cand simti ca esti simtit de ceilalti

3.    Echilibru emotional – excitatia excesiva produce o stare de haos, iar prea putina excitatie produce inflexibilitate sau depresie

4.    Flexibilitatea reactiei – presupune o pauza intre receptarea informatiei si actiune

5.    Modularea fricii – este legata de o frica mai veche

6.    Empatia – ne ofera capacitatea de a simti atitudinea mentala a altei personae

7.    Perceptia interna (insight) – capacitatea de a ne percepe propria minte

8.    Constiinta morala – ne imaginam actiuni in vederea binelui social mai larg

9.    Intuitia – ne ajuta sa luam decizii intelepte, nu logice

Trepiedul reflectiei: deschiderea, observarea si obiectivitatea

1.    Deschiderea inseamna sa renuntam la asteptarile noastre, acceptam lucrurile asa cum sunt si nu incercam sa le facem cum am vrea sa fie.

2.    Observarea este abilitatea de a ne percepe pe noi insine in timpul unui eveniment si de a evita comportamentele automate.

3.    Obiectivitatea – ne permite sa gandim sau sa simtim , fara a fi absorbiti de gandul sau de emotia noastra.Un gand sau un sentiment este doar o activitate mintala, nu realitatea absoluta.

Igiena cerebrala – descarcarea neuronala poate duce la intarirea conexiunilor sinaptice, printre aceste conditii fiind: repetitia, excitarea emotionala, noutatea si concentrarea precisa a atentiei.

Experientele prin care trecem, cu atat mai multe cu atat mai bine, stimuleaza activitatea neuronala si schimba structura creierului.

Personalitatea noastra inseamna obisnuintele noastre, gusturile si tiparele de raspuns.Daca ati avut o trauma in copilarie, aveti un tipar de raspuns, pe care il puteti modifica prin concentrarea intentionata a atentiei pe rescrierea tiparului de raspuns.

Capacitatea creierului de a se schimba se numeste neuroplasticitate.

Daca experientele noastre timpurii sunt negative, s-a dovedit ca modificarile care afecteaza controlul genelor ce influenteaza raspunsul la stress pot diminua rezilienta copiilor si le pot compromite abilitatea de a se adapta la evenimentele stresante din viitor.

Modul in care experimentam viata, determina cine suntem pe viitor.

Mintea umana este un proces relational si incorporat, care regleaza fluxurile de energie si informatie.

Mintea observa fluxul de energie si informatie, iar apoi ii modeleaza trasaturile, tiparele si directia.

S-a dovedit impactul negative al cortizolului, hormonul de stres asupra abilitatilor sistemului nostrum imunitar de a lupta impotriva infectiilor si asupra cancerului.

Prin observarea mintii, noi dobandim perceptie si cunoastere asupra reglarii (minte), a comunicarii (relatii) si a mecanismelor neurale mediatoare (creier), care stau la baza vietii noastre.

Orice sistem sanatos are un flux flexibil,adaptabil, coerent,energizat si stabil.

Sa traiesc precum un fluviu, purtat de suprizele propriei curgeri.

Cele 8 domenii ale integrarii pentru transformarea si starea de bine personala.

1.    Integrarea constiintei – ne poate ajuta sa reglam starile si emotia, sa calmam furtunile interne si sa cultivam o minte mai flexibila si mai stabila.

2.    Integrarea pe orizontala – conectarea celor doua emisfere ale creierului conduc la creativitate si abundenta in viata noastra.

3.    Integrarea pe verticala – este blocata de o trauma si traim o viata de sentimente si perceptii aplatizate 

4.    Integrarea memoriei – stari rigide de evitare

5.    Integrarea narativa – detectarea blocajelor din copilarie

6.    Integrarea propriilor stari – eliberarea tiparelor rusinii si ale terorii paralizante

7.    Integrarea interpersonala – cupluri ratacite in confuzie si neintelegere, luptand cu tipare defensive rigide sau predispuse

8.    Integrarea temporala – nesiguranta, nestartornicie, mortalitate

Oamenii care efectueaza observarea mintii, isi extind identitatea, constientizeaza ca sunt parte a unui intreg  mult mai mare, acest simt al interconectarii pare sa se afle in miezul trairii unei vieti cu sens si scop.

Mindfulness este o concentrare a atentiei pe momentul prezent, o forma de igiena a creierului.

Pe langa atentia concentrata, mai sunt si alti factori care imbunatatesc neuroplasticitatea cum ar fi exercitiile fizice, noutatea si excitarea emotionala.

Practica mindfulness necesita orientarea atentiei asupra momentului prezentm pe fondul unei atitudini non-critice si non-reactive.

Sintonizarea cu sine furnizeaza temelia rezilientei si flexibilitatii.

Mintea e asemeni unui ocean, iar in adancul oceanului , dincolo de suprafata sa unde poate fi furtuna, e liniste si claritate.

Exercitiu: roata constientizarii formata din ax ( constiinta noastra), din spite (atentia concentrate) si circumferinta (orice obiect la care suntem atenti, ganduri, sentimente, puls, exterior).

Axul rotii constientizarii este un loc al linistii, al sigurantei, al deschiderii si curiozitatii.Tocmai din acest loc sigur si deschis putem explora natura mintii noastrei, cu calm, energie si concentrare.

Facultatea de a aduce inapoi o minte ratacitoare, iar si iar, este insasi radacina judecatii, a caracterului si a vointei.

Trebuie sa gasim un loc al mintii in care sa evadam si sa fie locul nostru de oaza eterna si sigura pentru noi.

Amintirile ne modeleaza peceptiile curente, creand un filtru prin care noi anticipam automat ce se va intimpla in continuare.

Vazand in profunzime si cu claritate in lumea noastra interioara, avem oportunitatea de a ne concentra atentia intr-un fel care incurajeaza integrarea memoriei.

Daca ne simtim simtiti de altcineva, ne dezvoltam puterea interioara de autoreglare, devenim atenti, empatici, reflexivi si creativi.

A da un sens vietii tale este un lucru esential pentru starea noastra de bine si pentru fericirea noastra, este o sursa de putere si rezilienta.

Creierul este un aparat de anticipare, experientele in desfasurare amoreseaza creierul pentru a face legaturi asociative, chiar si daca noi nu constientizam acest lucru.

Punand pe hartie o experienta dificila putem diminua reactivitatea fiziologica si ne putem spori senzatia de stare de bine, chiar si daca nu aratam nimanui altcuiva ceea ce scriem.

Niciodata nu este prea tarziu sa ne vindecam mintea si sa ne oferim noua , precum si celor din jurul nostru, compasiunea si bunatatea ce rezulta din aceasta vindecare si integrare.

Cand simtim ca suntem in inima altuia, candela iubirii staluceste in noi si ne lumineaza vietile.

Experientele timpurii nu constituie un destin: daca putem da un sens trecutului nostru, daca ne putem integra naratiunile, atunci ne putem elibera de ceea ce, altfel ar fi o mostenire transgenerationala a suferintei si a atasamentului nesigur.

Cand functionezi pe pilot automat, functionezi pe tiparele scrise in trecut.

Creierul este un organ social, iar relatiile noastre unii cu ceilalti nu sunt un lux, ce un aliment esential pentru supravetuirea noastra.

Neuronii oglinda sunt antenele care recepteaza informatiile despre intentiile si sentimentele celorlanti si creeaza in noi atat rezonanta emotionala cat si imitatia comportamentala.Ne angajam in oglindire automat si spontan, fara efort constient sau intentie.

Reactivitatea intuneca limpezimea vederii.

Prin constientizare si empatie, sustinere si uniune, diferentiere si conectare, cream armonie in circuitele de rezonant ale creierilor noastre sociale.

Leaganul penduleaza deasupra abisului, existenta noastra nu este decat o scurta sticlire de lumina intre doua vesnicii de intuneric.

Ne cautam linistea si sensul in multe feluri, in religie sau in stiinta, in ritualuri comune sau in cautari individuale pasionante.Unele dintre aceste cautari, sunt o forma de a ne infrunta anxietatile existentiale, altele sunt o forma de a fugi de ele.

Noi, oamenii, cheltuim multa energie pentru a nu infrunta realitatea.Cand intrerupem comportamentele noastre compulsive, suntem complesiti de anxietate sau ne pierdem in sentimentul unui gol interior, plutim in deriva fie spre malul rigiditatii, fie spre cel al haosului.

Cultivandu-ne capacitatile de a simti fluxul de energie si informatie ne putem extinde sinele pana dincolo de limitele corpului nostru si ni se dezvaluie adevarul fundamental ca suntem intr-adevar o parte a unei lumi interconectate.Organismul nostru viu, se extinde si devine o comunitate de fiinte vii.

Avand experiente modelate cultural radical contrastante, creierul matur din fiecare mediu ar raspunde la fluxul de energie si informatie prin conexiuni neuronale izbitor de diferite.

 



26 august, 2021

IGIENA CEREBRALA (MINTII)

 Avem nevoie de igiena  cerebrala ( mintii), asa cum avem nevoie de igiena corporala, dentara, oculara, auditiva, muschilor, tendoanelor, oaselor etc.

Mintea regleaza fluxul de informatii si energie care ne da starea de bine la un moment dat.

Cum asiguram igiena cerebrala? Prin lectura, prin asimilarea zilnica de informatii noi si prin acceptarea noului, mereu in viata noastra.



23 august, 2021

EXTINDEREA CONSTIINTEI

 Printr-o evolutie spirituala se poate obtine extinderea constiintei si accesul la aptitudini parapsihologice.Asa cum cei care trec prin experienta mortii clinice , li se ascut simturile, tot asa si cei care inteleg adevarul mai presus de repere ca vise, sperante, iluzii, religie, ajung sa aiba putere supranaturale, dar pe care nu le vor folosi deloc.

Cum ne extindem constiinta? Atunci cand instinctul de supravetuire numai exista, atunci cand esti contopit cu universul ceva frumos se va intimpla.



21 august, 2021

ARTA ESTE O RUGACIUNE

 Arta este o rugaciune, dar mai inainte de toate este terapie pentru suflet.

Atunci cand faci ce iti place energiile se echilibreaza si in acelasi timp iti mentii energia ridicata sa poti face alte lucruri.Pasiunile indiferent ca sunt pentru artisti, pictori, poeti, sportivi, scriitori etc sunt terapii si rugaciuni pentru suflet, pentru a se armoniza cu universul.



19 august, 2021

VIATA CA UN JOC DE COPII

Pe masura ce inaintezi in varsta consideri ca ai invatat regulile jocului in viata de zi cu zi, dar intotdeauna cineva doreste cu disperare sa iti dovedeasca contrariul si o ei de la inceput.
Viata este ca un joc de copii, cu cat o ei mai in serios, cu atat pleci mai repede dintre mireni.
Fiecare lectie de viata, este o bucurie, ca ajuta la evolutia ta spirituala si intelegerea acestei lumi din perspectiva filozofica a simplitatii, fara ego, fara mandrie, fara stress.




18 august, 2021

REFLEXIA SUFLETULUI

Cineva spunea odata ca sufletul nu doare.Altcineva spunea ca sufletul este copilul interior care rataceste la maturitate, pana cand isi regaseste placerea de a te juca, inainte de a trai.
Ca sa-ti regasesti linistea interioara, veselia si dorinta de a trai fiecare clipa, trebuie sa iti asculti copilul interior.El nu vrea ca tu sa fii serios, nici sa fii habotnic, nici religios, nici prea sentimental, el doreste ca tu sa fii jucaus, senin, empatic, curios si sa folosesti aceste repere doar pentru a fi fericit, astfel incat reflexia sufletului sa fie oglinda pe care tu nu iti doresti sa o privesti cu adevarat, fiindca acea reflexie nu are importanta!








17 august, 2021

ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.10 - 3D virtual monochrome monologue

 The most successful drawings are the monochrome ones in which the story is that we get lost endlessly through our own thoughts, fears, phobias, dreams.





14 august, 2021

ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.6 - ELIXIR OF YOUTH

 The sunflower symbolizes the sun. Its rays are eternal and immortal, it provides the energy you need to be happy.




ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.5

 Depersonalization of the self in a system of amorphous landmarks




ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.4

 Innovation gives you a certain energy, and I want to find every day that energy that, which is not seen, is not stored, is like green electricity.





ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.3

 Sometimes we play, we like and move on, like a virtual foray



ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.2

 Perseverance and consistency, collaborating with emerging creativity, will ultimately work.





ABSTRACT 3D DRAWINGS NR.1

He always plays and the passion is synchronized with the serendipity. This is the first drawing I made, in play and at the moment it is what I like.



13 august, 2021

Principle of electromagnetic invisibility

 By placing the body of the sample (a coil) that will rotate at constant speed in the middle of installation made ​​of 12 coils arranged in the form of a cube, one can determine a region where the resultant forces of interaction between the electromagnetic field produced by the 12 coils and the electromagnetic field produced by the body of evidence, will void created by artificial light source bulb, so the body of evidence becomes invisible.


In that region, electromagnetic field, get proprieteti new undefined until now, it somehow creates a kind of perpetual motion, where the spectrum of light visible to outsiders, is invisible.

Coils are connected in series aditional.Tensiunea is 110kv power.

Geometric shape of the spectrum was chosen so that the magnetic field produced around the coil, creating concentric circles, in which electric and magnetic field lines generate electromagnetic forces significant enough to alter the light spectrum by lightning.

principle of electromagnetic invisibility



The effect of electromagnetic levitation

The effect of electromagnetic levitation - by introducing a massive conductor in magnetic field variable in time, can determine at least one field region, in which the result of the interaction forces between eddy currents and inductive field to be equal to the force of gravity. , we have heating and melting of electrically conductive materials avoiding contact with other bodies, electromagnetic levitation systems in stable equilibrium, a train with magnetic levitation or Maglev, a block of flats that floats and moves after the sun.



11 august, 2021

Abstract: The Art of Design | Tinker Hatfield: Footwear Design

Exista si designeri de incaltaminte pentru sportivi in special, cum e Tinker Hatfield, care a proiectat daca nu gresesc de la Jordan 10-15 si 20.El ca om are o poveste de viata si de intimplari care l-au facut sa ajunga acolo.
Interesant este cum a creat Tinker incaltamintea Jordan 20.A adunat toata povestea lui Michael Jordan experimentata in  20 de ani, extragand cifre, campionate, momente de viata care sa conduca la un design intresatat cu arta.
Oameni ca Tinker ca sa poata ajunge la acel nivel, evolueaza spiritual si odata cu aceasta evolutie apar si rezultatele, este o munca pentru oameni, facuta din placere si care ii ofera un punct de reper pentru o viata autentica.





10 august, 2021

"Abstract: The Art of Design" Christoph Niemann: Illustration

Mereu stau si ma intreb, oare cum e sa isi castigi existenta din desene, sa fii asa de bun, incat sa castigi bine.Problema e ca vin altii din urma, tu sa ramai mereu cel mai bun si sa nu ai anxietati legate de acest lucru.Cam asa sta treaba si cu Christoph Niemann.


Nu am inteles de unde vine creativitatea emergenta la cel mai inalt nivel si cum reuseste sa se mentina in top, de atata timp.Cert e ca reuseste si exista in interiorul lui un resort, care odata actionat, lasa urme frumoase pentru posteritate.
Indiferent ca ideile iti vin din viata de zi cu zi, dintr-un puzzle de lego sau atunci cand te speli pe dinti, important e sa crezi in sansa ta si sa fii prezent atunci cand trebuie, sa ei cele mai bune decizii, sa fii inspirat.

08 august, 2021

VIATA O ARTA PREA ABSTRACTA

 Daca as alege una din definitiile dex online, as spune ca cuvantul abstract e greu de inteles din cauza lipsei de ilustrari concrete.


Viata urmeaza un alt curs fata de era primitiva, urmat de renastere, de perioada agrara, de perioada industriala, mai nou de perioada contemporana, un mod abstract, atipic de a munci, de a privi dincolo de informatii care vin si ne inunda constientul, subconstientul si libertatea.

Incepem sa percepem lucrurile si realitatea, ca e extensie a emoticoanelor, pixelilor, ilustratiilor, aplicatiilor care domina piata si care te incarca intr-un sistem suspendat pe evenimente exterioare la care nu ai nici un control.

Incet, incet, devenim niste robotei, niste zombi, care suntem asfixiati de viata altora, de experientele la limita perceptiei.

SFATURILE OAMENILOR INTELEPTI

 Atunci cand ai o filozofie de viata sanatoasa esti mai relaxat.Nici o teorie nu e perfecta, dar un sfat care urmeaza esecurile unei lectii de viata, este mai bine decat nimic.

1. Am inteles ca sunt liber cu adevarat, atunci cand mi-am dat seama ca gratiile mele sunt gandurile mele.

2. Orice cumparatura in afara celor pentru subzistenta, este o iluzie, practic iti cumperi o fericire temporara si punctuala.

3. La munca presiunea nu este data de seful tau, este venita din interiorul tau.

4. Nu cautati fericirea in exterior.

5. Gandurile nu formeaza viitorul, ele te pot duce catre victorie sau catre infrangere.

Asa cum facem exercitii pentru rezistenta si in fiecare saptamana observam un progres, asa putem face exercitii si pentru relaxare, pentru un spirit liber, pentru fericire!


07 august, 2021

ABSTRACT - THE ART OF DESIGN - JONATHAN HOEFLER - TYPEFACE DESIGN

 Pana nu am vizionat acest documentar chiar nu stiam, ca pe langa fonturile din word, arhicunoscute de cei pe care le folosesc frecvent, exista si alte fonturi care se vand bine si din care se traieste bine.

Fonturi sans serif sau fonturi cu serife? Nu o sa intru in detalii tehnice, fiindca ma depaseste si pe mine, dar o sa incerc sa arat un font nou, realizat de Jonathan Hoefler si anume parliament!

Din pacate nu o sa pot arata, fiindca e o firma care se respecta si are protectie pentru copyright, bravo lor.

Ideea principala este ca poti face bani din orice daca esti specializat pe ceva anume, sa fii cel mai bun de pe piata.



06 august, 2021

PICTOGRAMA INSTAGRAM

In urma vizionarii unui documentar pe Netflix, despre art of design in media, nu credeam ca e atata munca si atatia oameni care se ocupa si decid pentru o pictograma la o aplicatie celebra cum e Instagram (copilul de aur al aplicatiei facebook).
Incepand de la gradientul de culoare, gradual aplicat, pana la luarea in calcul a culorilor si formei geometrice care ramane in subconstient cel mai mult timp, practic este o arta pentru care cineva ramane sa decida, ce vor folosi peste 1 milliard de utilizatori si ce feedback pozitiv vor primi pentru noua schimbare, care de obicei din start este refuzata.






05 august, 2021

INADAPTATII DE AZI SUNT FUTUROLOGII DE MAINE

Toate persoanele geniale, sunt de fapt niste persoane inadaptate pentru societatea in care traiesc.Ei sunt asa, tocmai pentru ca vor sa fie ei insisi, intr-o lume plina de zambete la kilogram, plina de masti, de comportament dual.Ei sunt vazuti ca niste ciudati si cei care reusesc sa isi infranga frustarile si sa accepte cicatricile devin oameni geniali, cu rezultate exceptionale in domeniile in care au pasiune si viziune.As putea sa dau o multime de exemple, Freddie Mercury, Stebe Jobs, Elon Musk, Cas Holman etc.


04 august, 2021

Design pentru joaca by Cas Holman

Poate ca invatarorii, profesorii ar trebui sa se uite la acest documentar pe netflix. ( Abstract – Design for play).Orice idee geniala, are rezultate, atat timp cat e inteleasa si aplicata corect.

Cas Holman le ofera copiilor uneltele pentru ca ei sa fie liberi sa-si imagineze si sa exploreze idei si sa inventeze.

Cas Holman proiecteaza pentru joaca copiilor.ea proiecteaza pentru a crea mediul unde apare jocul.

Fiecare joc are mai multe variante de constructie, in functie de imaginatia copiilor.


Care e diferenta intre ce creeaza ea si marile companii de jucarii?La companii jucariile create par prea repertitive si prea limitativ, pe cand la Cas Holman jucariile au mai multe variante de constructie.

Jucariile ei sunt un fel de scoala altfel.

Sala de clasa trebuie sa fie despre lumea de afara, in loc sa se transforme intr-un cavou ciudat de cunostinte invechite, care formeaza muncitori pentru fabrici care numai exista.

Joaca este la fel de importanta ca hrana, aerul si somnul, atat pentru copii cat si pentru adulti.Joaca este terapie, ne utilizeaza creierul, ne readuce corpul si mintea in armonie unul cu celalant.

Jucariile bune creeaza oameni buni.

Pe masura ce trece timpul, incep sa cred ca oamenii geniali sunt asa fiindca sunt inadaptati la un regim de viata considerat normal de societate, pe cand ei sunt asa cum isi doresc, fara masti, dar liberi si fericiti in universul propriu al lor!

Daca le dam copiilor instrumente pentru a construi increderea si a avea dorinta si intelegerea de a fi creativi, empatici, oameni buni, atunci copiii vor face un viitor mai bun pentru noi toti.Daca ne putem juca impreuna, atunci putem trai impreuna, indiferent de rasa, gen, religie, sex, cultura etc.


ASERTIUNE

Conform dex online  cuvantul aserțiune sf [At: HASDEU, I. C. IX / Pl: ~ni / E: fr assertion] 1 (Flz) Propoziție care are valoare de adevăr.

Universul este infinit, nu poate fi considerate o propozitie care are valoare de adevar, ci mai degraba are un procent din adevar.Cunosc o multime de intrebari fara raspuns, care nu au un procent 100% adevarat.





                                                                                                                                                                           





MEDICAMENTE PENTRU LONGEVITATE

 Inainte de a enumera medicamentele pentru longevitate, subliniez faptul ca eu nu as risca sa iau asa ceva pe termen lung, fiindca studiile ...