21 august, 2022

SECRETELE YOGHINILOR TIBETANI

Conditiile aspre ale exteriorului, a facut ca tibetanii sa urmeze natural cautarea in interior a unui dram de pace si speranta.

Alegerile din aceasta viata vor duce la o renastere intr-un plan inferior sau la eliberarea suferintei.

Yoghinii prin exercitii mentale si fizice intensive in pesteri sau asezaminte indepartate, scopul lor era sa se ridice deasupra suferintelor Samsarei sau vietiii fizice si sa descopere natura cea mai pura a constiintei.

Cei mai avansati ganditori ai vestului au dezvoltat stiinte fizice menite a imbunatati starea exterioara a omenirii, yoghinii au dezvoltat o stiinta a mintii pentru a imbunatati starea interioara a omenirii, imbunatatirea raspunsului emotional si moral al mintii era telul lor cel mai inalt, transformarea modelelor de gandire si de comportament pentru a stapani furia, agresivitatea, lacomia, chiar si subjugarea starilor de disconfort fizic.

Ca definitie, un yoghin este o persoana care are o intelegere profunda prin experienta a naturii adevarate a tuturor fenomenelor.Yoghin inseamna cineva care a intrat in Dharma sau in invataturile budiste si dupa aceea face partea practica care tine de minte.Isi antreneaza mintea sa fie intotdeauna linistita, impacata.Daca traiesti in Dharma, nimic nu iti poate face rau.Ca yoghin intentia este sa se puna capat suferintei, care exista in cadrul existentei ciclice.Ei vor lupta sa contracareze toate energiile negative si sa genereze energie pozitiva.

O persoana experimentata ramane cu mintea concentrata chiar si in mijlocul locurilor foarte agitate si galagioase.

Yoghinii spun ca mintea neantrenata este ca un elefant furios, de necontrolat.Antrenarea se face initial prin mantre si exercitii de golire a mintii e gandurile conceptuale.

Constitutia fizica a omului este un mare impediment in practicantii seriosi.Singura cale de a elimina acest impediment era obtinerea stapanirii asupra celor 5 elemente, astfel incat practica sa nu fie dependenta de sustinere si sanatate.

Unii au nevoie de un invatator sa toarne cunoasterea lor in mintea discipolului.Cel mai dificil lucru este ramanerea mintii concentrata intr-un singur punct.Controlul mintii este o problema.

Dupa retrageri de lunga durata, totul se linistete in tine, dorinta, furia, atasamentul.Retragerile inseamna punerea in aplicare a diferitelor mantre, vizualizari, meditatii.

Dupa ce iesi din retragere dupa 3 ani, 3 luni, 3 zile si 3 ore, iesi o persoana diferita.

La un maestru care a fost in retragere zeci de ani, starea mentala este foarte diferita, in sensul ca focalizarea lui asupra lucrurilor lumesti nu este consistenta.

Cand te decizi sa pleci in retragere solitara, ai facut o decizie constienta sa suporti tot felul de pierderi: haine bune, mancare buna, faima si prestigiu, toate acestea trebuie sa le lasi in urma.Se dau ratii minime de apa si orz prajit pentru subzistenta, pentru a fi capabili sa stea in postura de meditatie.Aceste ratii se dau odata pe saptamana.Trebuie sa persisti in a face un efort consistent si a trece prin tot felul de incercari grele.

Cand intelegi aceasta viata si cea urmatoare ca si una singura , atunci cand corpul iti este deja facut bucatele in meditatie, nu se mai pune problema mortii sau a lasarii in urma a corpului fizic.

Practicantul devine cosntient de energiile subtile ale corpului si sa stapanesca prin respiratie si posturi fizice cunoscute sub numele de yoga-uri.

Yoghinii care stapanesc Tumo sunt capabili sa se scufunde intr-un lac inghetat si sa produca dupa 15 minute, aburi vizibili care se ridica din robele lor.

Tumo – te vizualizezi ca un balon umflat in intregime, gol in interior si vizualizezi inauntrul tau un mic obiect care straluceste si genereaza caldura.

Serendipitatea: atunco cand simti intr-un loc un nivel ridicat de energie, poti spune o rugaciune, in care ceri un semn prin care devotiunea ta sa devina mai puternica.

Toti isi doresc sa fie fericiti.Singurul mod de a fi fericit este sa crezi in propria ta minte, ca poate fi fericita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...