29 februarie, 2012

MARTISOR

Motto propriu, insusit si asumat: daca toamna se numara bobocii, primavara se numara declaratiile de dragoste!

Primavara, cea mai ramas din ea, trezeste la viata sentimente adormite, ganduri vesele despre natura si despre bucuria vietii in nemarginirea ei!
Limbajul florilor, substituie idei, lanseaza coduri si imagini razlete, intr-un decor de vis, aproape de inima noastra.
Fiecare floare imi aminteste de o imagine din trecut, de o persoana draga, care a trait odata cu mine, miracolul vietii spre absolut.
Primavara in genere, inaintea declarariilor de dragoste, se numara secretele vesnicilor indragostiti, care profita din plin de clipa si absoarbe din energia curiosilor, spre un dans virtual etern in eter.
E inceput de ceva frumos si nu doresc sa scriu cuvinte mari, dar incerc sa patrund in spiritul martisorului si sa ma bucur de soarele care ne adanceste existenta intr-un mod placut si efemer.

28 februarie, 2012

ERORI DE PERCEPTIE

Motto propriu, insusit si asumat: fiecare eroare din viata noastra, ne costa ani!

In viata de zi cu zi, exista niste erori de perceptie, atipice pentru noi, care cantaresc greu in activitatile de baza, care se presupun a fi vitale pentru noi.
Din aceste erori as enumera:
1) eroarea de proportie;
2) eroarea scarii de observatie;
3) eroarea de conjuctura;
Cu cat inaintam mai mult, in cunoasterea mecanismului de anticipare si evaluare a unei posibil eveniment independent, intr-o miscare continua a unei colectivitati, depistam in acelasi timp, erori de perceptie, care impiedica sintetizarea unui principiu de baza, care sa asigure transparenta si succesul unei metodologii mult asteptate.
Evolutia in timp, bazata pe instrumente de masurare reale, asigura o conotatie solida de reconversie a stimulilor incipienti reperati in viitor de catre noi!

27 februarie, 2012

INCREDEREA IN SINE

Motto propriu, insusit si asumat: daca eu nu am incredere in mine, atunci cine sa aiba!

Increderea in fortele proprii, e o caracteristica atipica, dobandita in timp, cu resurse importante de energie, cu multa munca si cu perceptie unica despre sine in general!
Micile secrete, ascund multe dezamagiri, incercari, multe proiecte si schimbari de ritm, de decor, de orice lucru care te face sa intri in monotonia specifica timpului petrecut in colectivitate.
Detasarea de exterior si implementarea unui mental de fier, implicit alaturi de o gandire relaxata si altruista, fac ca orice inceput sa para mai usor de realizat, oriunde ne-ar plimba vazul.
Daca nu acum, atunci cand!Fiecare vis, urmareste un gand, am incredere in viitor si in intuitia mea si receptez imaginile ca particele dintr-o realitatea deja configurata anterior.Ce urmeaza, este nesemnificativ, atat timp cat cursul firescului e natural si intr-o concordanta cu increderea in sine!

25 februarie, 2012

GRIPA VERSUS RACEALA

Motto propriu, insusit si asumat: cand racim, organismul ne alerteaza ca avem nevoie de o pauza!

Corpul uman in sine, functioneaza dupa reguli de bun simt.Atat timp cat respectam un echilibru intre munca si distractie, intre activitate si odihna, totul e ok.Atunci cand suprasolicitam organismul, el preia controlul si ne duce in starea in care suntem nevoiti sa nu facem nimic!
Mereu aveam senzatia ca gripa si raceala e acelasi lucru, dar m-am inselat.
La raceala simptomele dureaza mai putin, maxim 10 zile si efectele sunt minime.
La gripa, simptomele chiar si dupa vindecare mai pot dura 21 de zile, iar efectele sunt maxime.
E putin probabil, sa nu contactam o raceala sau o gripa, dar conteaza doar de noi, cat dureaza procesul de vindecare!

24 februarie, 2012

MUNCA, MUNCA SI IARASI MUNCA

Motto propriu, insusit si asumat: munca fara distractie, este ca sofatul cu restrictie de viteza!

Daca ma uit la viata mea din ultimul timp, sunt foarte dezamagit.Mi-am imaginat un vis frumos, am facut planuri, am inceput sa muncesc pentru asta si a fost suficient sa apara altceva prioritar, ca sa se duca tot visul meu in van.M-am lamurit deja, din articolul precedent ca nu putem detine controlul evenimentelor si ca e bine sa improvizam, dar chiar si asa este putin frustant sa visezi frumos si apoi sa constati, ca visul trebuie sa mai astepte.
Sunt o persoana foarte realista, chiar daca suna mai putin frumos, banii ne conduc si pun stapanire pe destinul nostru.Ca sa ii facem intr-un timp scurt, trebuie sa fim foarte norocosi sau trebuie sa prindem un anumit context favorabil care sa ne conduca in final spre ce dorim.
Ce facem in aceste conditii?Este o intrebare la care trebuie sa meditam si sa actionam in consecinta cu simt de raspundere.

21 februarie, 2012

IMPROVIZATIA

Motto propriu, insusit si asumat: un plan este perfect, atunci cand are inclus in el si liberul arbitru!

Intr-o lume plina de prea multe informatii, incercam sa tinem totul, in masura in care se poate, sub control.De obicei, nu reusim acest lucru si apoi incepem sa improvizam mai mult sau mai putin.
Multe lucruri, despre care noi credem ca sunt nesemnificative, le neglijam si le eliminam din controlul nostru.Intrebarea care se pune, este putem sa neglijam totul si doar sa improvizam?
Incercand sa tinem totul sub control, pierdem din energie, din concentrare si devenim rigizi.
Pacat ca aflam astfel de lucruri, din experienta capatata si nu intuind in timp util acest lucru!

18 februarie, 2012

BLOGGING INTERACTIV

Motto propriu, insusit si asumat: odata cu trecerea secolelor, sunt tot mai multe optiuni in alegerea timpului liber!

Mostwantedblog.org este o initiativa laudabila, a unui grup de persoane cu spirit de initiativa si care a gasit o nisa potentiala in explorarea si captarea atentiei pe internet.
Pe acest site sunt mai multe posibilitati de participare la concursuri, dar la care nu se ofera premii materiale, ci doar aprecieri morale.
Eu am ales sa particip in competitie directa la cel mai bun blog, deoarece este partea de plecare a unui nivel incepator, inspre competitia adevarata spre final.
De ce am ales sa particip aici, reproduc un fragment care sa fie relevant pentru dvs: Concursul se desfăşoară pe principiul ”cel mai bun dintre cei mai buni” punând faţă în faţă bloguri din diferite nişe de activitate, întocmai pentru a desemna cu adevărat pe cel mai bun blog şi nu doar pe cel mai bun dintr.o nişă în particular, asta mai ales pentru că orice blogger ce se respectă caută cu sârguinţă să îndeplinească cele şase criterii majore ale bloggingului adevărat : originalitate, pasiune, talent, creativitate, imaginaţie, valoare morală şi educativa, în plus de asta adăugăm cele trei mari criterii ale bloggingului profesionist : calitate, cantitate, continuitate! 
Imi place aceasta formula: calitate, cantitate, continuitate si as spune eu si valoare intrinseca recurenta!

17 februarie, 2012

ILUZIA SPERANTEI

Motto propriu, asumat si insusit: intai visez, apoi am speranta ca timpul le rezolva pe toate, dar pana cand!

Atunci cand visam, energia noastra interioara este directionata inspre rezolvarea lucrului asupra caruia subconstientul nostru interactioneaza intr-un mod instinctiv.
Daca visul are o durata de timp prea mare si incepem sa avem indoieli ca il putem rezolva, intervine al nivel al perceptiei senzoriale si anume speranta.
Speranta este cea care revigoreaza un spirit infrant si pesimist si ofera o noua perspectiva asupra lucrului visat.Si daca nici speranta nu ne mai satisface, intervine o stare intermediara de iluzie a timpului pierdut si de vizionare a unei reusite in deriva, dar atat de aproape de final.
Iluzia sperantei este pierderea luptei in sine si aceasta etapa este semnificativa in viata multor oameni, mai putin norocosi sau mai putin luptatori.
Nimic nu este imposibil sansa are rolul ei dar nu este potential hotaratoare in rezolvarea unui lucru dorit, visat si sperat!

16 februarie, 2012

PICTOR JAPONEZ MOTOHIKO ODANI

Motto propriu, insusit si asumat: picturile originale, care dau senzatia de altceva, impresioneaza prin finetea detaliilor ascunse!

Pictorul japonez Motohiko Odani m-a impresionat intr-un mod placut.Este greu sa pictezi cu o singura culoare, e foarte greu, iar cand efectul pe care il simti este maxim, numai ai nimic de spus decat sa postezi picturile mai jos:






Uneori cuvintele sunt de prisos...

15 februarie, 2012

POVESTE PENTRU NEPOTI

Motto propriu, insusit si asumat: cadourile pentru persoanele iubite, in principiu ar trebui sa fie gesturi simbolice cu valoare sentimentala.

Povestea pentru nepoti, care este una adevarata, incepe asa: un britanic i-a daruit sotiei sale de Ziua Indragostitilor aceeasi felicitate timp de 34 de ani.
O sa spuneti ca era un britanic zgarcit, dar nu e asa, fiindca tot el explica cum sta treaba.
In fiecare an a scris pe felicitare un gand nou.
Faimoasa sa felicitare întruchipează un băieţel care îşi oferă inima, legată de o praştie, iubitei sale. Ken, care are acum 71 de ani, obişnuieşte să petreacă liniştit această sărbătoare, stând acasă cu soţia sa, la cină şi făcând, desigur, schimb de felicitări.
Mai jos prezint pe Ken si sotia sa, impreuna cu celebra felicitare:


Bărbatul a povestit cu drag că, deşi felicitarea este plină de urări de iubire adunate pe parcursul anilor, mai are multe lucruri de scris pe ea şi mulţi ani înainte pentru a face asta.
E o poveste reala, din viata si reprezinta un ideal pentru mine.
Un gest simbolic ca acesta, reflecta starea de armonie in cuplu si siguranta ca vor fi impreuna intotdeauna si la bine si implicit si la rau!
Valoarea sentimentala ar trebui sa fie peste valoarea materiala, astfel o felicitare, o melodie, un colt din natura ar trebui sa valoreze mai mult decat o bijuterie din aur, decat un diamant sau o masina de ultima generatie, dar din pacate traim alte vremuri si realitatea e ingrijoratoare.

14 februarie, 2012

FENOMENUL ION ONCESCU

Motto propriu, insusit si asumat: oricat de puternic ar fi un om, are cel putin un punct slab;

Am admirat efortul lui Ion Oncescu la scandenberg, sa doboare 1000 de oameni pentru a intra in cartea recordurilor si in istoria sportului romanesc, saraca in oameni speciali.
Am ascultat cu deosebita atentie declaratia unui medic avizat, precum ca un asemenea efort, e imposibil de realizat fara sa apara accidente musculare.
Eu cred ca Ion Oncescu in afara faptului ca se pregateste fizic in mod exceptional, e si o persoana inteligenta.Chiar el declara ca nu exista studii de specialitate, care sa ofere material despre cum ar trebui sa pregateasca un sportiv pentru un asemenea efort de durata.Chiar si asa el a reusit, dupa o schema proprie si avizata specifica autodidactului.
Acum sunt convins ca organismul uman are potential nelimitat, singurele limite fiind propriile noastre temeri si fobii, in rest creierul coordoneaza totul.

13 februarie, 2012

DE LA ORIGINI SI PANA IN PREZENT

Motto propriu, insusit si asumat: evolutia vietii pe pamant, inca ramane un mister neelucidat!

Chintesenta ideii de perceptie asupra evolutiei vietii pe pamant, este la fel de saraca in imaginarea ei, precum nasterea universului si definirea lui fata de un reper!
Universul nu poate fi definit, expansiunea lui in timp, extinde referinta initiala la mii de ani lumina.
Viata pe pamant poate a fost urmarea unei intimplari fericite sau a fost indusa.
Oricare ar fi elementele fata de care ne raportam la un moment dat, nimic nu pare sa ne ajute sa ne legam de un simplu amanunt, care sa ne ofere macar senzatia ca suntem pe un drum bun in descifrarea enigmelor ramase inca neelucidate din trecutul apropiat.
In continuare experimentam, la randul nostru poate suntem experimentati, pana la urma fiecare cu labirintul lui!

12 februarie, 2012

EVALUAREA RISCURILOR

Motto propriu, insusit si asumat: trec deseori strada prin loc nepermis, dar imi permit acest lucru, fiindca stiu sa evaluez foarte bine riscul.

Fiecare din noi isi evalueaza riscul in mod inconstient, ne bazam pe intuitie si probabilitati sa rezolvam o problema initiala cu care nu ne-am mai intilnit.
Experienta conteaza, dar daca ea nu a fost prezenta in trecutul nostru, atunci lucrurile se schimba in mod esential.Intr-un context dat, orice decizie gresita ne poate costa viata, atunci cand sub impulsul sigurantei de sine, ne aruncam in vartej si cautam intr-un final solutii.
Adevarul e ca in orice moment, trebuie sa avem date exacte despre limitele noastre, cat si despre functiile psihice, fizice, emotionale si cerebrale, iar pe baza acestor date, putem lua decizii in cunostinta de cauza.

UTILITATI CASNICE

Motto propriu, insusit si asumat: timpul a demonstrat, ca nu putem trai fara utilitatile casnice.

Pentru a ne putea desfasura activitatea de zi cu zi, avem nevoie de apa, energie, caldura, gaze, container de gunoi.Ce s-ar intimpla daca am ramane fara aceste utilitati? Sa incercam sa creem un scenariu posibil.
Sa incercam sa extrapolam o posibila realitate, intr-un context dat, in lipsa utilitatilor.
Putem exclude gazele, deoarece putem trai si fara ele.In schimb numai putem exclude nimic altceva.
Nu putem trai fara apa, energie, fara canalizare, fara container de gunoi, fara caldura, lipsa acestor utilitati timp indelungat duce la evenimente interdependente care se succed in lant facand imposibila supravetuirea.
Poate ca cei din mediul rural mai au o sansa, de adaptare la noile conditii, in schimb cei din mediul urban, datorita evolutiei, nu au in zestrea lor genetica, trasaturile oamenilor care au trait acum 100 de ani.

11 februarie, 2012

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

Motto propriu, insusit si asumat: informatia conteaza, atat timp cat o si folosesti la un moment dat!

Aflat in trecere prin Bucuresti nu am putut rata vizitarea Muzeului national de istorie naturala Grigore Antipa si pot spune, ca nu mi-a parut rau deloc.
Pe langa multitudinea de informatii, afisate electronic pe un panou, intilnesti aproape jumatate din vetuitoarele mai importante de pe pamant.
Ce mi-a atras atentia in mod deosebit, este panoul cu evolutia vietii pe pamant, artere de om, atat normale cat si infundate de dopuri de grasime sau spre exemplu nu stiam ca leul de mare depaseste in greutate 1 tona.
Dar cel mai mult m-a impresionat rocile fosforescente, fapt pentru care mai jos prezint o fotografie:


 Stau si ma intreb ce utilizari practice pot avea aceste roci.Eu ma gandeam la niste stelute prelucrate din aceste roci pe tavanul camerei mele!

UNIVERSUL LITERAR

Motto propriu, insusit si asumat: imi place sa descopar parti din trecut, nu imi place sa raman ancorat acolo.

In vizita fiind prin Bucuresti am servit masa la restaurantul Hotelului Ibis de langa gara.In camera era postat pe un perete un ziar original din anul 1913, numit Universul literar.
Dupa ce am citit ziarul, am observat ca desi au trecut 99 de ani de atunci, nu s-au schimbat prea multe in transmiterea informatiei primare.
Pe prima pagina a ziarului era poza lui Ion Kalinderu, o personalitate cu vocatie de ctitor, coincidenta sau nu, nascuta in aceeasi zi cu mine.Nascut la 28 decembrie 1840 era fiul unor latifundiari.Licentiat al facultatii de drept din Paris, specializat in final ca inginer arhitect in Germania.
Pe a doua pagina, era un anunt cu o tombola, care pe langa bani mai oferea:
1) o oglinda elvetiana;
2) o masa de mahon cu cristale;
3) o soba calorifer sistem german;
Ziarele din ziua de azi, sunt mai colorate, asezate mai bine in pagina, cu o informatie mai agresiva, exact cum suntem si noi!

05 februarie, 2012

TEORIA EVOLUTIEI EMERGENTE

Motto propriu, insusit si asumat: peste ani, inteligenta dobandita artificial, va intrece limitele inteligentei native;


Teoria evoluției emergente = teorie idealistă și metafizică cu privire la procesul dezvoltării, potrivit căreia apariția noilor calități este absolut spontană și imprevizibilă.
Singura problema care nu a atins aceasta teorie, este daca deprinderea noilor calitati, au venit pe fondul instinctului de supravetuire si imbunatire a calitatii vietii urmasilor sau au venit ca urmare a unei evolutiei naturale distinctive.
Creativitatea emergenta are si ea o limita si s-a cam atins.Acum a mai ramas, sa folosim calculatoare de ultima generatie sa rezolve problemele importante in locul nostru, dar supervizate tot de noi.Pe termen lung, anticipez ca urmator nivel de creativitate va fi realizat de oamenii hibrizi si vom avea parte de o creativitate artificiala la cel mai inalt nivel.

CELE CINCI NIVELURI ALE CREATIVITATII

Motto propriu, insusit si asumat: toti suntem creativi, dar in forme diferite.

Cele cinci niveluri ale creativitatii sunt:
1) creativitatea expresivă -caracteristicile principale ale acestui nivel sunt spontaneitatea şi libertatea de exprimare.
2) creativitatea productivă -specifică tehnicienilor pentru că presupune însuşirea unor deprinderi care permit îmbunătăţirea modalităţilor de exprimare a creaţiei.
3) creativitatea inventivă -este cea care se valorifică prin invenţii şi descoperiri şi care pune în evidenţă capacitatea de a sesiza relaţii noi şi neobişnuite,căi noi de interpretare a unor realităţi cunoscute.
4) creativitatea inovativă- presupune înţelegerea profundă a principiilor fundamentale ale unui domeniu (artă ,ştiinţă) şi apoi modificarea decisivă a abordării unui anumit fenomen.
5) creativitatea emergentă- este nivelul suprem al creativităţii la care ajung foarte puţini indivizi şi presupune descoperirea unui principiu,a unei idei care să revoluţioneze un întreg domeniu de cunoaştere.De exemplu,teoria relativităţii a lui Einstein.Este vorba despre cel mai greu nivel de înţeles şi de explicat ,iar cei ce ating acest nivel sunt calificaţi drept genii.
Un exemplu al creativitatii emergente, facem exceptie de teoria relativitatii este urmatoarea problema formulata de Einstein:
Sunt cinci case diferite, fiecare pictata in alta culoare. In fiecare casa
locuieste o persoana de alta nationalitate, care prefera propria sa bautura,
diferita de a celorlalti.
Fiecare om are pe langa el un animal distinct si fumeaza o marca distincta de
tigari.
Se fac urmatoarele afirmatii:
1. Englezul locuieste in casa rosie.
2. Suedezul are un caine.
3. Danezul bea ceai.
4. Casa verde este la stanga casei pictata in alb.
5. Persoana din casa verde bea cafea.
6. Persoana care fumeaza Pall Mall creste pasari.
7. Persoana din casa galbena fumeaza Dunhill.
8. Persoana din casa din mijloc bea lapte.
9. Norvegianul locuieste in prima casa.
10. Persoana care fumeaza Blend locuieste in casa vecina celei unde se cresc pisici.
11. Persoana care creste cai locuieste langa cel care fumeaza Dunhill.
12. Persoana care fumeaza Blue Master bea bere.
13. Germanul fumeaza Prince.
14. Norvegianul locuieste alaturi de casa vopsita in albastru.
15. Cel care fumeaza Blend este vecin cu persoana care nu bea decat apa.

Intrebarea este: Cine creste pesti ?
Chiar si dupa atata timp, nu am nici cea mai mica indoiala, ca doar 2% din populatia lumii rezolva aceasta problema in 15 minute.

04 februarie, 2012

STATISTICI BLOG

Motto propriu, insusit si asumat: daca nu citim reviste de specialitate frecvent, ramanem in urma cu tehnologia!

Blogul printre optiunile interesante de care dispune, afiseaza statistici in timp real, despre tarile care viziteaza site-ul, cat si afisari de pagina dupa browser si dupa sistemul de operare.
Afisari de pagina dupa browser: internet explorer (63%), firefox (17%), chrome (12%), opera (4%), safari, mobile, mobile safari, NS8, SeaMonkey, version.
Afisari de pagina dupa sistem de operare: Windows (94%), Macintosh (3%), Linux, Ipad, Iphone, Nokia, Other Unix, Ubuntu, Android, BlackBerry.
Acum 10 ani, studiam, imi placea sa fiu la zi cu ultimele noutati si stiam toate browserele si sistemele de operare posibile.Acum au venit tare din urma celularele, fiecare firma cu sistemul ei de operare si treaba s-a complicat oarecum.
E interesant ca folosind un browser si un sistem de operare mai putin folosit, suntem mai putin predispusi la atacurile informatice, informatie deloc de neglijat!

PICTORI ARMENI

Motto propriu, insusit si asumat: incursiune in virtual in Armenia!

Ma asteptam ca picturile armene sa aiba influente tucesti, dar m-am inselat.Sunt un popor cu radacini adanci si care exprima prin picturile lor, armonie, viata si o paleta vii de culori.







Poate ca armenii sunt un popor sarac, dar prin picturile lor intuiesc ca au potential de crestere economica, sociala si culturala atunci cand vor prinde un context favorabil.

03 februarie, 2012

MELANCOLIE

Motto propriu, insusit si asumat: starea de spirit e in fiecare zi alta, dar mai putin apasatoare dupa furtuna!


Ma tot uit in zare,
Nimic nou sub soare,
Totul e albastru,
Pe un cer infinit,

Astept mai spre seara,
Sa vad inspre luna,
Un cer plin de stele,
Ca niste margele. 

Faleza e plina,
E multa lumina,
Ma apropii de tine,
In spate iti soptesc.

Dar nimic nu pare,
Sa te amageasca,
De vine furtuna,
Tu tot rece esti.
Fiecare poezie are un mesaj, un substrat, un inteles dincolo de cuvinte si perceptie si se alatura fenomenului de creativitate emergenta.

SINDROMUL CEAUSESCU

Daca ne uitam putin in trecut, observam ca fostii presedinti, cel prezent si poate cel viitor, par sa aiba ceva in comun.Dar sa incercam sa ne amintim fostii suverani, actualul si posibil viitorul incepand cu:
1) Ceausescu
2) Iliescu
3) Constantinescu
4) Basescu
5) Antonescu
Nu stiu ce sa inteleg de aici, ca romanii sufera de sindromul "escu", ca au mustrari de constiinta si tot aleg un "escu" pana cand vom reveni la vremurile de odinioara!
Regimul comunist, a avut si parti bune.Lumea avea asigurata o locuinta, un servici si lipsa grijei de maine.E adevarat ca era dictatura, cenzura si eram izolati de exterior.
Inca mai avem timp sa schimbam viitorul si putem incepe prin a scapa de acest sindrom "escu", fiindca viitorul presedinte poate fi oricine, mai putin "escu"!

02 februarie, 2012

PICTURA SUD-AFRICANA

Toti dorim sa avem o cultura generala foarte buna, doar cu toate acestea nu depunem un efort consistent in acest sens.Pot spune ca pictorii sud-africani au reusit sa ma impresioneze intr-un mod cu totul fericit.
Atunci cand ne uitam la picturi, fiecare are stilul lui de a exprima emotia unui act individual de finete intr-un context pe care noi nu il stim, dar dorim sa il intuim.
In continuare voi expune cateva din picturile pe care eu le-am considerat interesant de studiat:








Nu este usor ca in jumatate de ora sa te uiti peste 300 de picturi si sa alegi doar cateva.Dar, eu cred ca deja am ajuns la un nivel, care imi permite sa intuiesc picturile care merita vizualizate, datorita unui fler si unei experiente dobandite in timp si facute cu simt de raspundere.



01 februarie, 2012

PUBLICISTICA DE BUZUNAR

Motto propriu, insusit si asumat: publicistica de buzunar, imbina articole gen editorial, sinteza sau compendiu, intr-un format inedit si original!

Un an si patru luni, am crezut ca sunt un publicist de buzunar amator, care prezinta o literatura care trateaza probleme actuale ale vietii cotidiene in toate domeniile posibile.Dar m-am inselat, literatura mea de fapt e un amalgam de compendii, sinteze si editoriale.
Compendii atunci cand prezint pe scurt continutul unei lucrari.
Sinteza atunci cand prezint o lucrare stiintifica care generalizeaza rezultate esentiale ale unei probleme sau a unei discipline.
Editorial atunci cand prezint punctul meu de vedere intr-o problema de actualitate.
Publicistica mea de buzunar se diferentieaza de restul, prin faptul ca articolele mele prezinta un continut minimizat la maxim prin forma, nuanta si culoare, cat sa nu plictiseasca cititorii si nici autorul.

CU CINE VOTAM LA ALEGERILE PREZIDENTIALE 2024 TURUL 2

 Iata ca am ajuns intr-un impas.Orice as face, simt ca e ceva gresit.Pur si simplu nu am nici o optiune de vot si asta ma duce cu gandul la:...