01 aprilie, 2012

MISCARE FIZICA AEROBA SI ANAEROBA

Motto propriu, insusit si asumat: pe masura ce inaintam in varsta, miscarea fizica e esentiala in pastrarea unui spirit tanar si la parametri optimi de convetuire cu mediul inconjurator!

E adevarat ca numai sunt la prima tinerete, dar nici batran nu sunt, dar chiar asa, incet, incet trebuie sa fac miscare, asta simt, asta fac.
Daca pana acum ma bazam doar pe miscarea anaeroba, se pare ca a venit timpul sa fac si miscare aeroba.
Incercam sa dam definitiile celor doua miscari fizice.
Termenul ,,aerob ,,inseamna ,,cu oxigen,,iar ,,anaerob,,-,,fara oxigen,,
Exercitiile aerobe necesita oxigen furnizat muschilor de catre sange, pe o perioada lunga de timp (jogging-ul, mersul rapid, inotul, sariturile de coarda, mersul pe role, vaslitul )
Exercitiile anaerobe sunt exercitiile in care muschii nu folosesc oxigenul ca si combustibil. Miscarile sunt mai dificle dar de scurat durata si sunt realizate cu ajutorul unor substante depozitate in muschi (fitness-ul cu greutati, culturismul).
Pentru fiecare miscarea inseamna altceva.
Fac miscare pentru ca asa e sanatos, iar o viata echilibrata presupune diversificarea activitatilor, gen muzica, sport, publicistica, socializare, etc fiecare face ceva dupa felul lui de a fi!

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...