04 august, 2021

Design pentru joaca by Cas Holman

Poate ca invatarorii, profesorii ar trebui sa se uite la acest documentar pe netflix. ( Abstract – Design for play).Orice idee geniala, are rezultate, atat timp cat e inteleasa si aplicata corect.

Cas Holman le ofera copiilor uneltele pentru ca ei sa fie liberi sa-si imagineze si sa exploreze idei si sa inventeze.

Cas Holman proiecteaza pentru joaca copiilor.ea proiecteaza pentru a crea mediul unde apare jocul.

Fiecare joc are mai multe variante de constructie, in functie de imaginatia copiilor.


Care e diferenta intre ce creeaza ea si marile companii de jucarii?La companii jucariile create par prea repertitive si prea limitativ, pe cand la Cas Holman jucariile au mai multe variante de constructie.

Jucariile ei sunt un fel de scoala altfel.

Sala de clasa trebuie sa fie despre lumea de afara, in loc sa se transforme intr-un cavou ciudat de cunostinte invechite, care formeaza muncitori pentru fabrici care numai exista.

Joaca este la fel de importanta ca hrana, aerul si somnul, atat pentru copii cat si pentru adulti.Joaca este terapie, ne utilizeaza creierul, ne readuce corpul si mintea in armonie unul cu celalant.

Jucariile bune creeaza oameni buni.

Pe masura ce trece timpul, incep sa cred ca oamenii geniali sunt asa fiindca sunt inadaptati la un regim de viata considerat normal de societate, pe cand ei sunt asa cum isi doresc, fara masti, dar liberi si fericiti in universul propriu al lor!

Daca le dam copiilor instrumente pentru a construi increderea si a avea dorinta si intelegerea de a fi creativi, empatici, oameni buni, atunci copiii vor face un viitor mai bun pentru noi toti.Daca ne putem juca impreuna, atunci putem trai impreuna, indiferent de rasa, gen, religie, sex, cultura etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...