22 februarie, 2022

EXPEDITII PERICULOASE

Ma uitam la un documentar de pe Netflix si ma gandeam de ce si-ar pune cineva viata in pericol, chiar si luandu-si toate masurile de siguranta astfel incat, probabilitatea de accident sa fie una nesemnificativa, programand o expeditie cu o canoe pe raul Yukon.
Initial aveam un sentiment de admiratie pentru cei care au incercat, vazand pericolele la care s-au expus, mi s-au parut inconstienti.
Viata in general si experientele prin care trecem, ne face sa fim nesiguri pe noi si atunci cautam confirmarea, ca inca suntem puternici, stapani pe frica in general si putem face orice ne propunem, dar avem nevoie de o confirmare ca e asa si atunci planificam expeditii.
Dar aceasta confirmare, vine cu pericole si se merita acest efort?
Nesiguranta provine din faptul ca nimeni nu detine adevarul absolut si atunci in subconstient persista ideea, ca nu stim daca ceea ce facem e bine si cumva cautam acel raspuns in interiorul nostru, expunandu-ne la tot felul de incercari si ducand suportabilitatea organismului uman la limita.
Uneori am senzatia, ca cu cat ma agit mai mult, cu atat sunt mai nelinistit.Cu cat simt ca totul e perfect in interiorul si exteriorul meu, chiar daca pare ca nu e, simt o pace interioara care ma face sa fiu linistit.
Tot de ceea ce avem nevoie e interiorul nostru, lectiile pe care credem ca nu le cunoastem, le vom cauta in exterior la infinit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...