17 iulie, 2022

DESPRE YOGA SI ILUMINARE

 Sa te afli in starea de yoga, inseamna sa ai un spatiu intre tine si minte-corp, dar in acelasi timp sa fii lucid, cam acesta e drumul catre iluminare, mai e un singur pas, sa asculti de intuitia ta.

Exista yoga corpului, care te poate aduce la 90 de ani, intr-o stare fiziologica normala.Yoga corpului este despre exercitii fizice, precum inot, alergat, facut curatenie prin casa, etc.

Exista yoga mintii, care te face mai intelept, iti aduce o pace si fericire temporara.Prin meditatie, prin expunerea indelungata la caldura, frig, ajungi in timp la o extindere temporara a constiintei.

Exista yoga sinelui, care te duce la iluminare, la pacea si fericirea launtrica care tine toata viata.Ea se obtine prin tacere indelungata, prin oprirea gandurilor, acceptare dualitatii si inca cateva lucruri pe care nici eu inca nu le cunosc.

Atunci cand accepti ca tu nu existi, nu ai forma si nici exteriorul nu are forma, sa atingi vacuitatea, absenta dorintei de a actiona, de a predica, trebuie sa fii pur si simplu observator si sa stii ca totul in univers e interconectat, esti parte a acestui intreg!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...