02 iulie, 2022

TRATAMENT TERAPEUTIC CU PSILOCIBINA (CIUPERCI HALUCINOGENE, PSIHEDELICE) - DOCUMENTAR NETFLIX GOOP LAB

Detasarea de ego, implica pierderea fundatiei identitatii amprentate de constiinta colectiva.

Se ofera practic o informatie, ca lumea sa fie in cunostinta de cauza si sa poata aleaga, fiind informat succint din experientele altora.

Experientele cu ciuperci, iti ofera o libertate totala, acces la inconstient si la toate traumele ascunde care sunt ingropate sa te apere in viata de zi cu zi, dar ele te afecteaza oricum in viata reala.

E o experienta intensa, totala.Timpul si spatiul dispar.

Exista deja in SUA Asociatia Mutidisciplinara pentru Studii Psihedelice.

Psihedelicele sunt folosite astazi in context terapeutic si sunt legale in SUA, desi mult timp in urma, mai exact din anii 1960 si pana acum erau ilegale.

Experientele cu psihedelice sunt o alternativa la medicamentele uzuale actuale, care au efecte adverse.

Un grup de suport au incercat experienta cu psilocibina, ciupercile halucinogene, in Jamaica acolo unde nu sunt interzise.

Au ales sa faca aceasta experienta,  din cauza ca unii au vrut sa isi dezvolte creativitatea,altul sa fie mai autentic, altul sa aiba o experienta psiho-spirituala, alte doua persoane doreau sa isi rezolve traume personale.

Grupul de suport au ajuns in Jamaica si au ales sa faca aceasta experienta cu terapeuti cu experienta in domeniu (sunt asemeni samanilor).

Indigenii din zona, utilizeaza acest leac traditional in vindecarea bolilor si afectiunilor fizice.

Psihedelicele amplifica amintirile dureroase. Amplifica emotiile dureroase, le aduc la suprafata, ca sa le rezolvam.

Experientele negative cu psihedelice se rezuma la 3 aspecte: dozajul inadecvat, intentia neadecvata si asteptarile fata de experienta si cadrul neadecvat.

Intentia si cadrul conteaza enorm in cadrul experientei cu psihedelice, doza administrate, mediul in care te afli, oamenii cu care alegi sa fii.Se administreaza 3 grame sub forma de ceai.Efectele se simt peste 45 de minute, timp de o ora si jumatate traiesti apogeul experientei.

Meditatie ghidata in timpul experientei: as vrea sa explorez detasarea de toate lucrurile cu care ne identificam, va detasati de numele vostru, de meseria voastra, detasati-va de timp, nu exista trecut, viitor, detasati-va de sexul vostru, lasati viata sa isi urmeze cursul fara voi, fie si cateva minute.

E ca o terapie traditionala, verbala, se bazeaza pe dialog, pe discutarea problemelor si a unor modalitati de abordare.Terapia cu psihedelice e altfel, poti accesa continut inconstientului.

Inconstientul e ca pilotul automat, totul se deruleaza in bucla, e dintr-o trauma care se tot repeta, nu avem access la ea fiind in subcostient.

Dupa o trauma mintea tinde sa separe, amintirea de emotie, in procesul de vindecare se doreste combinarea experientei cu emotia traita atunci.ca experienta sa fie tratata empatic.

Se poate incerca micro-dozele de ciuperci, care nu vor avea efectele psihoactive foarte intense ale ciupercilor.Unii le iau zilnic pasate in sucuri, in doze mici, in timp.

Emotiile si amintirile sunt pastrate in corp.

In cultura occidentala nu prea ni se spune cum sa abordam, situatiile inconfortabile, traumele si conflictul.Metoda principala e sa te abtii, te gandesti la altceva, eviti si mergi pe deviza, sunt puternic.Psihedelicele sunt opusul.Sunt tratament de conectare.

Lipsa noastra de intelegere , aceasta lacuna culturala organica, daca s-ar simti tot conectati, ar intelege.Cam toti suferim de sanatate mintala si parcurgem un periplu al vindecarii.

Ca sa pastrezi experimentul cu psihedelice trebuie sa te integrezi.In vreme tulburi, locul unde vreti sa va aflati este in voi, in interiorul  mintii voastre si il puteti crea, chiar si in toiul haosului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...