25 septembrie, 2014

GHID PENTRU REPERELE CONSTIINTEI

Motto propriu, insusit si asumat: reperele constiintei o iluzie!

Azi vreau sa demonstrez ca viata noastra poate fi o simpla iluzie, un simplu joc de copii intr-un mediu virtual sau un posibil alt vis nedefinit.
Pornim practic de la un mic reper al constiintei si anume culoarea..Cum am reactiona daca am vedea o culoare care pare nedefinita?Nu am avea niciun reper sa o definim conform dex sau altor instrumente ajutatoare.Atunci stau eu si ma gandesc ca orice lucru din lumea noastra exista doar datorita constiintei noastre, legaturile intre evenimente, detalii si trecut, o legatura intre memoria de lunga durata si cea de scurta durata, care da nastere unei interpretari de moment.
Lumea noastra exista datorita gandurilor noastre.Universul e o parte din lumea noastra si pare ceva nedefinit.Daca facem o legatura intre ceva definit de constiinta si ceva nedefinit de constiinta ajungem la acelasi rezultat.
Traim intr-o lume in care gandurile noastra sunt consecinta unei realitati virtuale sau augmentate, pe care o putem modela dupa emotiile noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...