06 ianuarie, 2020

CERERE DE HABEAS CORPUS

Dex online spune: habeas corpus sn (Jur) Drept care garantează libertatea individuală și protejează împotriva arestării arbitrare, permițând arestatului să ceară prin avocatul său să compară în fața unui magistrat care urmează să decidă asupra legalității arestării. 

Desi am citit multe la viata mea, se pare ca specializarea juridica ma depaseste ca termeni, intelegere.Niste termeni abstracti, absoluti in care adevarul exista doar in doua variante.
Asa cum cei de sange regal le place sa se joace cu broastele albastre, asa si politicienii de rang superior, ajutati de intermediari, joaca la cel mai inalt nivel, incercand sa intimideze, sa santajeze, sa incerce imposibilul, stiind ca o piatra aruncata in rau, are sansa in final sa ajunga la suprafata datorita efectului initial, e ca un ecou care reverbereaza la infinit.

Oamenii normali, nu stiu, ca ori razboi, implica mai multe batalii si poti sa castigi doar odata, ca sa poti fi liber in viitor.Ei au si armele si gloantele potrivite, au si decorul si imaginatia sa ajunga la libertate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...