12 mai, 2021

DRAG DE TRICOLOR

Cine isi mai iubeste astazi patria? Patria e aducerea aminte de zilele copilăriei si atunci patria inca are reminiscente comuniste intr-un substrat capitalist.

Cine suntem noi, cetatenii acestei republici? Suntem patrioti sau nationalisti sau diaspora? In curand aceste cuvinte or sa dispara din dex, fiindca in definitiv Romania inca este tara socialismului, prin doctrina, prin educatia culturala accesata ani de-a randul.

Azi mi-e drag de tricolor, maine va las pe voi sa iubiti aceasta tara pe care conducatorii nostri o conduc dupa bunul plac, nu din rea vointa, ci din prea multa bunavointa din partea mea, a ta, a generatiilor care vin, care in definitiv vor avea aceeasi educatie culturala accesata ani de-a randul de la mine, de la tine, de la cine are interes sa o induca intr-un anume fel.

Parem ca stam la aceeasi masa cu politicienii, zi de zi, dar acest lucru se intimpla doar in Campania electorala, fiindca dupa ce votam, urmeaza un nou ciclu olimpic in care reinvatam ca lucrurile sunt doar aparente si trebuie sa invatam sa le luam ca atare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...