11 august, 2012

CARACTER

Motto propriu, insusit si asumat:  adevaratul caracter al unei persoane iese la iveala pe timp de razboi si niciodata pe timp de pace!

CARACTÉR, caractere, s. n. 1. Ansamblul însușirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în ideile și în acțiunile sale.
Citatul de mai sus, la figurat vorbind, poate sugera o personalitate dubla la persoanele care manifesta insusiri diferite in situatii total opuse, dar nu este deloc asa.
Fiecare avem o autoeducatie, un fel de a fi si acest amalgam de trasaturi ne fac sa reactionam diferit de la om la om.De ce nu reactionam la fel, constant, in situatii atipice, periculoase, dar mai putin fericite, se reflecta prin modul de a absorbi emotiile si gandurile negative intr-un mod distinct de teorie, de realitatea ce deriva din fractiuni de clisee memorate si parcurse in decursul vietii mai mult sau mai putin.
Viata poate deveni un fel de deja-vu, in conditiile parcurgerii unor nivele de maturitate in imprejurari diverse ale mediului ambiant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...