11 ianuarie, 2015

INTELIGENTA FLUIDA VERSUS INTELIGENTA CRISTALIZATA

Motto propriu, insusit si asumat: este important sa intelegem ideea in sine, restul vine de la sine!

Cele doua inteligente sunt diferite, una este mostenita genetic (fluida) si una dobandita in timp (cristalizata).
În vreme ce „inteligenţa fluidă” îi oferă unei persoane capacitatea de a rezolva rapid diverse situaţii, indiferent de cunoştinţele acumulate până la momentul respectiv, „inteligenţa cristalizată” reprezintă utilizarea informaţiilor stocate în creier ca urmare a învăţării.
Intre cele doua as alege oricand inteligenta cristalizata, este mai stabila in timp, te poti integra mai usor in mediu si este mai des regasita in multime.
Daca inteligenta fluida, se regaseste la 2% din populatie, la inteligenta cristalizata se regaseste la 10% din populatie.
Daca as face o paralela, la stilul de reproducere a genelor animalelor, unde gena cea mai puternica castiga mereu, la oameni, in decursul unor generatii nu gena cea mai puternica conteaza, ci pe termen lung doar adaptabilitatea la mediu, poate deveni majoritara si nu poate fi identificata prin studii stiintifice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...