12 ianuarie, 2015

PARADIGMA BIBLIEI

Motto propriu, insusit si asumat: absenta credintei, duce indirect la haos!

Acum in mileniu trei, e greu sa mai crezi in basme efemere, care te duc la gandul la copilarii.Daca citesc biblia si implicit rugaciunea "Tatal nostru care ne esti in ceruri..." imi dau seama ca acum doua mii de ani, oamenii nu aveau prea multe notiuni despre cer si ce exista acolo.Nu este mai putin adevarat, ca nici acum nu stim cat de mare e universul, dar totusi am mai parcurs niste pasi importanti in deslusirea naturii umane de la inceputuri si pana acum.
Credinta oamenilor la momentul zero actual, este hranita inca din amintiri, legende, lucruri care ne depasesc ca timp, intelegere si constientizare.
Paradigma bibliei, mesajul ei, ar spune ca inca avem nevoie de indrumare spirituala intr-un timp in care tehnologia a depasit cunoasterea lucrurilor perceptibile de catre oameni.
Pe masura ce trece timpul, imi dau seama, ca venim din alt timp, alt spatiu si incercam sa ne identificam cu un loc, in care suntem doar in trecere!
Dar pana reusim sa trecem mai departe, inca avem nevoie de aceasta forta primitiva, bruta numita biblie, care ne tulbura mintile intr-un mod, care ma face sa ma gandesc ca orice inceput este legat de un reper al subconstientului, sincronizat cu inceputul creatiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...