17 ianuarie, 2013

CALEA CEA MAI SCURTA

Motto propriu, insusit si asumat: in dorinta de a ne imbogati peste noapte, cautam mereu scurtatura!

Cred ca organismul uman, are o trasatura comuna, ascunsa intr-un ungher al subconstientului, care iese la suprafata la diferite intervale de timp si ne duce intr-o lume imaginara, a visului, sperantei, virtualului.
Toti oamenii doresc un trai decent, daca se poate cu efort de energie minim.Unii doresc sa castige la loto peste noapte, altii doresc o mostenire de la o ruda bogata, altii se insoara din interes.Unii au noroc, altii nu, dar chiar si cei care au noroc, ii numaram pe degete.
Am citit azi, cum un american, programator de profesie, cu un salariu, de 250.000 dolari pe an, a castigat acest salariu timp de doi ani, fara sa munceasca.Care era scurtatura?A incheiat un contract anual cu o firma chinezeasca pentru servicii informatice, pe 50.000 de dolari pe an.
De ce nu putem noi oamenii de rand sa facem aceasta intermediere si sa ne imbogatim:
  • pentru ca nu avem disponibil de bani cash si ne este frica sa riscam, o asemenea suma, daca ia ar fi tot ce am avea noi;
  • fiindca noi nu suntem programatori, care fac parte din cei 2% din populatie care pot face orice isi doresc;
  • fiindca nu avem aptitudinea de a gasi solutii originale, oricat ne-am chinui;
Poate ca unii au idei practice de succes pe termen scurt, dar e doar o aparenta, un nor de fum menit sa ne ameteasca si mai tare, pentru ca fiecare din noi ne putem exprima atat cat putem la un moment dat, oricat ne-am stradui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...