30 ianuarie, 2013

MISTERUL DIN SISTEMUL SOLAR

Motto propriu, insusit si asumat:  extrapolarea nivelului de adevar dintr-un posibil fals!

Atunci cand nu avem cunostinte de specialitate si totusi, dorim sa raspundem la o intrebare, care pare ipotetic fara raspuns, citim si deducem logic raspunsul.
Ordinea planetelor fata de Soare este urmatoarea: mercur, venus, pamant, marte, jupiter, uranus, neptun, pluto.Daca vrem sa invatam pe de rost aceasta enumerare, incercam sa facem o asociere in joaca cu urmatoarele cuvinte: miercuri, vineri, postesc, marti, joi, sambata, unii, nebuni, postesc.La mine se pare ca a mers, atat timp cat mi-am adus aminte jocul de acum 22 de ani.
Misterul din sistemul solar, este ca temperatura cea mai mare este pe planeta venus si nu pe mercur asa cum ar fi logic.Ca si marime, intuiesc ca sunt aproximativ egale, in acest caz cum explicam fenomenul.
Amestecul gazos din atmosfera face ca Venus sa fie una dintre cele mai stralucitoare planete, ceea ce face sa absoarba mai multa caldura de pe Soare este amestecul gazos care favorizeaza acest lucru, stiindu-se ca culorile deschise la culoare nu absorb caldura suficient de mult.
Nu uitati, nu exista raspunsuri corecte 100%, ci raspunsuri mai apropiate de adevar, dar argumentate si imaginate ca fiind reale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...