26 ianuarie, 2013

HAINA DE CATIFEA VERSUS HAINA DE LANA

Motto propriu, insusit si asumat: atunci cand porti o haina de catifea, nu o sa-ti mai doresti niciodata sa mai porti o haina de lana!

Haina de lana ne duce cu mintea la bunici, la simplitate, de ce nu la saracie.La tara lumea munceste mult sa supravetuiasca, sa o duca mai bine si nu neaparat ca asa le face lor placere.
Haina de catifea ne duce cu mintea la lux, la bogatie, o lume a celor putini care au noroc sa aiba parte de ea timp indelungat.
Dar paralela mea, nu se refera neaparat la bogatie si saracie, are un substrat mult mai delicat.
Haina de catifea versus haina de lana pe mine ma duce cu gandul la urmatoarele posibilitati:
  • atunci cand ai parte de o prietena la cele mai inalte standarde, e greu sa mai cobori stacheta;
  • atunci cand te multumesti cu anumit salariu, e greu sa te gandesti ca ai putea lua jumatate din ei;
  • atunci cand o duci bine, e foarte greu sa o reiei dintr-un punct pe care ai mai trecut;
Tin minte ca pe timpul lui Ceausescu, se asigura loc de munca, locuinta de serviciu, important era doar sa vrei sa muncesti.Multi cand au trecut la capitalism, nu s-au putut obisnui cu noua perspectiva, in care fiecare se descurca cum poate.
Teoria mea, este ca in vremuri incerte, trebuie sa iti ei masuri de precautie si senzatia mea ca nici asa nu pare de ajuns sa jonglezi cu toate necunoscutele, in acest caz ramane sa intuiesti viitorul si sa te pregatesti din timp ca si cum de maine ai incepe o alta viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...