16 ianuarie, 2013

IPOHONDRIE

Motto propriu, insusit si asumat: uneori teoria nu poate substitui practica!

IPOHONDRÍE ~i f. Stare patologică caracterizată printr-o teamă exagerată și obsesivă de boli.
Poti citi articole de specialitate, poti rasfoi carti de medicina care prezinta in cel mai mic detaliu aceasta stare, dar in cazul in care nu o traiesti tu insuti, nu poti percepe substratul problemei.
Sa ne imaginam ca suntem tristi.Toti am fost tristi la un moment dat, din motive diferite.Daca perioada de tristete, dureaza o ora, o zi, nu se intimpla nimic, deoarece organismul nostru e capabil sa treaca prin aceste stari, dar un timp limitat.
Dar daca perioada de tristete dureaza peste o saptamana apar problemele, putem cade in depresie si apoi sa ne invartim intr-un cerc vicios, in care cu greu mai scapam.
Un om inteligent, intotdeauna poate scapa dintr-o situatie fara iesire, dar nu fara efecte secundare.
Putem trece peste orice, atunci cand cei alaturi noua, indiferent ca prin ei ne raportam, la familie, prieteni, societate sunt bine intentionati sa te ajute sa scapi din acel impas!
Morala in aceasta mica incursiune ipotetica, ca si caz particular de viata, este ca daca nu te simti suficient de puternic si receptiv la stimuli, e important sa ai persoane adevarate langa tine, care iti doresc binele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...